Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

«Вінок єднання» та «соняхи»-побажання у парку Шевченка

Опубліковано 04 серпня 2016 року о 12:44

Родзинкою святкування Дня Незалежності в Шевченківському районі буде флеш-моб «Вінок єднання – Тарасу Шевченку», який проводитимуть у парку імені Кобзаря. Під час цього дійства всі бажаючі зможуть навколо фонтану зобразити різнокольоровими крейдочками свої квітки незалежності, які об`єднаються в український віночок, як прадавній національний символ - оберіг миру, спокою, кохання. Також будуть виставлені декоративні соняхи, для яких усім бажаючим видаватимуть пелюстки, на котрих потрібно буде написати своє побажання Україні, і вставити їх у загальну квітку. Про такі неординарні святкові перлини розповів «Вечірці» перший заступник голови Шевченківської райдержадміністрації Віктор Андреєв.

Велику увагу в період святкування Дня Незалежності буде приділено одному з головних символів нашої держави – жовто-блакитному прапору. В багатьох бібліотеках району протягом 15-30 серпня пройдуть різноманітні виставки та інсталяції, присвячені цьому патріотичному знамену. А також відбудеться перегляд  та обговорення фільму «Історія Державного прапору України» підопічними Територіального центру соціального обслуговування на вул. Котовського, 33. Для підопічних цього закладу, відділення якого знаходяться на вулицях Половецькій та Ванди Василевської, 19 і 23 серпня об 11.00 проведуть також, відповідно, національно-патріотичний захід «Ти на світі у мене єдина!» та святковий концерт. А напередодні свята відкриється виставка «Держава творилась віками, держава будується нині!» у Національному заповіднику «Софія Київська», яку він організував  спільно з Музеєм історичного центру міста Києва, де буде представлено історію державотворення України від часів Київської Русі до сьогодення.
Організатори свят приділять належну увагу також патріотичному вихованню дітей, для яких 23 серпня в різних бібліотеках району проводитимуть вікторину, історичний круїз, історико-правову бесіду та виховну годину, присвячені країні, в якій вони виростають. А старші юнаки та дівчата позмагаються у відкритих змаганнях із волейболу, які відбудуться цього ж дня в Національному медичному університеті
ім. О.О. Богомольця.
Саме ж святкування Дня Незалежності супроводжуватиметься районними концертами у парку Шевченка, будинку дитячої творчості та на різних імпровізованих сценах. До речі, Шевченківська РДА спільно з військово-музичним управлінням Збройних сил України вперше в Києві започаткували новий мистецький проект «Музичний марафон «Армія з народом», в рамках якого 30 та 31 липня вже відбулися святкові концерти  в парку Шевченка з   нагоди  25-ї річниці незалежності України. У них брали участь військовий оркестр 30-ї окремої механізованої бригади (м. Новоград-Волинський) та військовий оркестр 26-ї окремої артилерійської бригади  (м. Бердичів) Збройних Сил України, які  прибули з передової АТО. В рамках цього проекту також відбудуться концерти різних військових оркестрів, які пройдуть у парку Шевченка з 13 до 21 серпня о 18 годині. Також творчі колективи Шевченківського району будуть брати участь у Всеукраїнському фестивалі «Україна єдина» та Всеукраїнському фестивалі творчості дітей з особливими потребами «Особливо незалежні» та інших заходах, що відбудуться на території району.

За матеріалами: http://vechirniykiev.com.ua/


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux