Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Плідно працюємо над створенням сучасної моделі військової освіти сумісної з країнами НАТО та ЄС, — Олександр Павлюк

Опубліковано 14 квітня 2023 року о 11:58

Трансформація системи військової освіти, управління персоналом, реформування ЗСУ до стандартів НАТО та пріоритети подальшої співпраці.

Ці важливі питання обговорили у Києві перший заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк та стратегічний радник високого рівня, генерал-майор (у відставці) Віталіюс Вайкшнорас.

Генерал-лейтенант Олександр Павлюк подякував литовським партнерам за експертно-дорадчу підтримку і допомогу в питаннях реформування системи військової освіти та науки. Перший заступник Глави Міноборони поінформував іноземного гостя про перебіг імплементації нових концептуальних засад державної політики у військово-освітній сфері.

«Незважаючи на війну, яку розв’язала росія, ми рухаємося до перемоги. В складних умовах плідно працюємо над створенням сучасної моделі військової освіти в Україні. Трансформаційні процеси тривають і система поступово змінюється, аби стати якіснішою та взаємосумісною з країнами НАТО і ЄС. Робимо усе можливе, щоб національне законодавство та нормативно-правова база відповідали Північноатлантичним стандартам. Шукаємо найкращі шляхи для реалізації наших амбітних планів і щодня робимо крок вперед», — сказав генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Перший заступник Міністра оборони також акцентував увагу на розвитку військового потенціалу ЗСУ після перемоги України у війні з агресором та удосконаленні кар’єри військовослужбовців.

Стратегічний радник високого рівня Віталіюс Вайкшнорас підтвердив готовність всебічно допомагати Міноборони у подальшому проведенні реформ та покращенні військової освіти. Він відзначив позитивний досвід підготовки українських військових у навчальних закладах Литовської Республіки та високо оцінив досягнення воїнів ЗСУ на полі бою.

«Литва є і завжди буде вашим другом, помічником і союзником. Ми вважаємо себе представниками вашої сильної команди. Пишаємося воїнами України, які мужньо боронять свою землю і Європу. Так, війна вносить корективи у наші спільні плани. Однак, незважаючи на бойові дії, проект зі створення в Україні єдиної системи військової освіти невпинно рухається вперед. Нині триває робота за трьома напрямами: підготовка навчальних програм, підготовка викладацького складу та структурні реформи. У наших планах провести в 2025 році інституційний аудит професійної військової освіти за участі радників та партнерів України. За його результатами буде ухвалене рішення щодо сертифікації курсів професійної військової освіти відповідно до стандартів НАТО», — зазначив Віталіюс Вайкшнорас.

Генерал-лейтенант Олександр Павлюк також поінформував іноземного радника про діяльність консультативно-дорадчих органів у системі Міноборони України — Стратегічну раду та Офіс з підтримки змін.

За інформацією: https://www.kmu.gov.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux