Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

На нараді у Голови

Опубліковано 12 грудня 2014 року о 10:28

11 грудня відбулася нарада у Голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації. 
 
Про співпрацю з вищими начальними закладами, розташованими на території Шевченківського району м. Києва доповіла начальник відділу сім'ї, молоді та спорту Юлія Шевцова.
За словами Юлії Миколаївни, Шевченківський район міста Києва посідає перше місце серед так званих «освітніх осередків». На території району розташовано 28 вищих навчальних закладів. Кожного року кількість студентів збільшується приблизно на 8%, водночас лише третина випускників отримує направлення на роботу. Це визначає особливості щодо налагодження співпраці районної влади із студентством.
Більшість студентів вважає, що головне в державній підтримці - можливість отримання роботи за фахом, сприяння кар'єрному просуванню молодих спеціалістів, гарантія постійної зайнятості, створення умов для зайняття підприємницькою діяльністю.
Надзвичайно важливими у формуванні орієнтацій та потреб молодих людей стають дозвіллєві практики. Але проблемним питанням у сфері організації змістовного дозвілля молоді та студентів є нестача рекреаційної інфраструктури за місцем проживання. У Шевченківському районі практично відсутні великі пристосовані закриті приміщення та відкриті зони, на яких можна проводити масові молодіжні оздоровчі заходи. Тож, в умовах обмежених матеріальних, фінансових та людських ресурсів оптимальним варіантом створення позитивного впливу на студентську молодь є налагодження співпраці з вищими навчальними закладами, розташованими на території Шевченківського району м. Києва.
В районі співпраця відбувалась шляхом укладання двосторонніх угод. На сьогодні діють угоди про співробітництво та організацію взаємовідносин з НАДУ при Президентові України, кафедрами фізичного виховання 4-х ВНЗ, зі Студентською профспілковою асоціацією м. Києва, в стадії розробки угода з Академією адвокатури України. Така форма співпраці дозволяє системно підтримувати ініціативи, спрямовані на залучення студентів до участі у соціально значущих програмах і проектах на партнерських засадах. Зокрема, налагоджена системна співпраця із ВНЗ за такими напрямами: екологічні акції та трудові десанти із поліпшення стану навколишнього середовища; правова освіта учнів та студентів; співпраця з органами студентського самоврядування та студентськими профспілками щодо розвитку громадської активності молоді;
участь у спортивних заходах, що відбуваються на території району; підтримка творчих ініціатив молоді, спільні культурологічні проекти.
Також, студенти професійно-технічних закладів постійно залучаються до участі у місячниках із благоустрою Шевченківського району.
Налагоджена взаємодія з органами студентського самоврядування та студентськими профспілками, яким пропонується брати активну участь у сучасних молодіжних рухах та акціях. Наприклад, в Європейський день боротьби з торгівлею людьми, 18 жовтня, відбулася акція «Walk for Freedom» («Хода заради свободи») - десятки студентів пройшли мовчазною ходою від парку Шевченка до Михайлівської площі, аби мобілізувати суспільство підвищувати рівень обізнаності про сучасне рабство в Україні.
Традиційною є співпраця Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації та ВНЗ ІІІ-ІV р.а. у галузі фізичної культури і спорту. Команди викладачів Національного педагогічного університету, Київського національного економічного університету, Національного медичного університету, Державної академії статистики, обліку та аудиту є постійними призерами Спартакіади серед підприємств, установ та організацій, розташованих на території Шевченківського району м. Києва, а кафедри фізичного виховання - партнерами в організації та проведенні змагань з окремих видів спорту, студентських спортивних турнірів.
Підтримка творчих ініціатив молоді на території Шевченківського району також завжди є ефективною формою співпраці, що об'єднує всіх задля досягнення спільної мети. Так, у партнерстві з театральної студією «Третє око» Київського Національного університету театру, кiно і телебачення іменi І. К. Карпенка-Карого проведено ряд просвітницьких вистав для учнів професійно-технічних закладів нашого району у форматі форум-театру.
Шевченківською райдержадміністрацією надалі буде продовжена практика залучення студентської громадськості до участі у соціально-значущих програмах, проектах на партнерських засадах та різноманітних районних заходах.
 
Про діяльність відділу (Центру) надання адміністративних послуг доповіла Ірина Прилипко - начальник відділу (центру) надання адміністративних послуг  Шевченківської РДА.
З початку 2014 року в Центрі надання адміністративних послуг (ЦАП) Шевченківського району прийом суб'єктів звернень здійснюється виключно адміністраторами (крім послуг Управління праці та соціального захисту населення). У період з 1 січня по 1 грудня 2014 року в ЦНАП надано 16397 послуг. Водночас, з 01.10.2014 року в ЦНАП розпочато надання 7 адміністративних послуг Державної міграційної служби України, зокрема: видача довідки про реєстрацію місця проживання/перебування особи, вклеювання до паспорта громадянина України фотокартки при досягненні 25- і 45-річного віку, зняття з реєстрації місця проживання, оформлення і видача паспорта громадянина України, оформлення і видача паспорта громадянина України замість втраченого, викраденого чи пошкодженого тощо. За словами Ірина Віталіївни, у зв'язку з цим суттєво збільшилась кількість суб'єктів звернень та утворились черги, адміністратори та інші працівники Центру працюють у вкрай напруженому режимі в основному на прийняття цього виду послуг.
При наданні зазначених адміністративних послуг виявлено ряд проблемних питань, що потребують негайного вирішення, які дуже ґрунтовно викладені у депутатському зверненні до Кабінету Міністрів України народного депутата України Дмитра Йосиповича Андріївського. У зверненні йдеться зокрема, про необхідність вдосконалення нормативно-правового регулювання.Адже низка проблем у сфері надання адміністративних послуг ДМС потребує додаткового нормативно-правового регулювання на рівні Кабінету Міністрів України, міністерств та інших органів державної влади.
Водночас, за словами Ірини Віталіївни, необхідно негайне вжиття Міністерством внутрішніх справ України та Державною міграційною службою України заходів організаційно-правового характеру, які сприятимуть підвищенню якості надання адміністративних послуг ДМС через центри надання адміністративних послуг.
Зважаючи на велику кількість звернень громадян, за відсутності належного реагування на порушені проблеми найближчим часом районна та міська влада можуть зіштовхнутися з хвилею масового невдоволення громадян існуючою системою та якістю надання послуг Державної міграційної служби України. 
 
За період з 01.10.2014 по 30.11.2014 року ЦНАП в Шевченківському районі місті Києві надано послуг, в т.ч. послуг Державної міграційної служби -5833. ПРОБЛЕМИ РЕЄСТРАЦІЇ юридичних та фізичних осіб-підприємців - ЧЕРГИ. Так, станом на 01.07.2014 в Шевченківському районі зареєстровано 65 002 суб'єкта господарської діяльності, в т.ч. 42 637 юридичних осіб та 22 365 фізичних осіб-підприємців. Станом на 01.07.2014 в Україні зареєстровано 1 476 583 юридичних особи, в м. Києві - 306 451, питома вага юридичних осіб Шевченківського району в державі складає 3%, в столиці держави - 14%.
 
Як зазначила Ірина Прилипко, Київська міська рада має затвердити перелік адміністративних послуг, які надаються через центри надання адміністративних послуг. Станом на 11.12.2014 для м. Києва перелік не затверджений. Формування переліку повинно відбуватися з урахуванням специфіки столиці України та кожного її району, тому необхідно враховувати кількість відвідувачів з кожного виду послуг, які планується надавати через районний центр надання адміністративних послуг та наявні майнові і технічні можливості кожного з них.
Це забезпечить належну доступність адміністративних послуг, дозволить уникнути скупчення відвідувачів у не пристосованих до цього приміщеннях. 

За результатами обговорення на нараді були надані відповідні протокольні доручення.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux