Головна  →  Новини  →  15 листопада 2017

Сучасне медичне обладнання має бути у кожній лікарні міста

Сучасне медичне обладнання має бути у кожній лікарні міста

Сьогодні, 15 листопада  мер Києва Віталій Кличко, разом з головою Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олегом Гарягою та іншими головами райдержадміністрацій  здійснили візит  до Олександрівської клінічної лікарні. Столична влада закуповує нове надсучасне обладнання для медичних закладів Києва, щоб кияни отримували належну медичну допомогу не гіршу, ніж за кордоном.  Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції лікарні, де була відремонтована частина приміщень та закуплене нове обладнання для відділення рентген-ендоваскулярної хірургії.
У 2016-2017 роках на проведення ремонтних робіт для встановлення МРТ та введення в дію нового відділення, на придбання обладнання з міського бюджету було виділено понад 131 млн. грн.
«Майже 90 відсотків із цієї суми було витрачено саме на закупівлю обладнання. Це надсучасне обладнання, яке є в усьому світі, і зараз воно працюватиме і в Києві, рятуючи життя та здоров’я киян. Ми закуповуємо таке обладнання, яке дійсно потрібне. І щоб кияни могли отримати медичну допомогу не гіршу, ніж за кордоном. Наше завдання також – забезпечити гідні умови праці та соціальні стандарти для медичних працівників», – підкреслив міський голова. Ремонтні роботи у медичних закладів столиці тривають. Зокрема, в 2017 році в закладах охорони здоров’я Шевченківського району м. Києва було проведено наступні капітальні ремонти:
1. Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» Шевченківського району м. Києва:
- капітальний ремонт вхідної групи (вул. Б.Хмельницького, 37);
- капітальний ремонт приміщень (виконано заміну віконних блоків  (вул. Б.Хмельницького,37);
2. Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» Шевченківського району м. Києва:
- капітальний ремонт вхідної групи – підготовлена основа для пандуса (вул. М. Пимоненко, 10);
-  капітальний ремонт приміщень – виконуються роботи по внутрішньому оздобленню ( вул. Білоруська, 11-Б).
3. Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 3» Шевченківського району м. Києва:
-    капітальний ремонт фасаду будівель (вул. Ризька, 1, вул. Ольжича, 16);
-    ремонт вхідної групи (вул. Ризька,1);
-    капітальний ремонт систем опалення  - заміна радіаторів, труб (вул. Ризька,1);
-    влаштування огорожі ( вул. Салютна, 23);
-    заміна вікон (вул. Д. Щербаківського, 70);
-    капітальний ремонт інженерних мереж – прокладання трубопроводу ( вул. Ольжича, 16).
Протягом 10 місяців 2017 року було придбано обладнання для Комунального  некомерційного підприємства «Консультативно-діагностичний центр» Шевченківського району (вул. Саксаганського, 100):
- цифрова мамографічна система – 2 707,1 тис. грн.;
- апарат УЗІ діагностичного обстеження дітей – 1 469,0 тис. грн.;
- автоматичний біохімічний аналізатор – 746,7 тис. грн.
Придбано для Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» Шевченкіського району діагностичний автоматизований комплекс «Кардіо+» на суму 100,0 тис. грн.
Закупівля нового сучасного обладнання дозволяє проводити ангіографічні дослідження (рентгенологічні дослідження кровоносних судин), стентування судин серця, встановлювати кардіостимулятори, діагностувати захворювання на ранніх етапах. А також забезпечити доступність коронарного втручання для пацієнтів із симптомами інфаркту міокарда.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку