Головна  →  Новини  →  15 червня 2017

До кінця весни наступного року планується здійснити реконструкцію стадіону «Старт»

До кінця весни наступного року планується здійснити реконструкцію стадіону «Старт»
 
Сьогодні, під час виїзної наради, за участю мера столиці Віталія Кличка, керівників департаментів та управлінь Київської міської державної адміністрації, очільника Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олега Гаряги, голів РДА Києва та громадськості.
Під час зустрічі було обговорено питання щодо завершення юридичних питань, які стосуються повернення стадіону «Старт» у власність міста. Крім того, необхідно розробити проект реконструкції стадіону та здійснити всі роботи, щоб відкрити оновлений стадіон уже до кінця весни 2018-го року.
Під час інспекції Олег Олександрович ознайомив усіх присутніх з попередньою концепцією реконструкції стадіону, проект якого включає створення справжнього спортивного хабу, до якого увійдуть: готель, паркінг, поля для футболу та міні футболу, майданчик воркауту, доріжки для велотріалу, настільний тенніс, а також планується облаштувати Алею Слави футболістів.
 
Довідково:
У серпні 1942 року відбувся футбольний «Матч смерті» між командою «Старт» та німецькою «Flakelf». Цей легендарний об’єкт був побудований у 30-х роках минулого століття. У 2010 році землю стадіону відвели для будівництва житлового комплексу. «Битва» за «Старт» велася 7 років. У лютому цього року Вищий господарський суд остаточно повернув спорткомплекс киянам. Наразі право власності на земельну ділянку зареєстроване за Київською міською радою, а цілісний майновий комплекс стадіону «Старт» найближчим часом буде переданий Фондом держмайна на баланс Київської міської ради.
 
Перейти до спискуВерсiя для друку