Головна  →  Новини  →  12 квітня 2024

Для обдарованих дітей запровадили щорічний міський конкурс «Мистецькі Горизонти»

У столиці для обдарованих дітей запровадили щорічний міський конкурс «Мистецькі Горизонти». За таке рішення проголосували 11 квітня на пленарному засіданні III сесії Київської міської ради IX скликання 81 депутат.

Як зазначила депутатка Київської міської ради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха, міський конкурс запровадили для додаткової підтримки та мотивації талановитих дітей, їх заохочення до нових досягнень.

«Навіть у ці складні часи ми знаходимо можливості та механізми заохочення талановитих дітей – учнів закладів початкової мистецької освіти. Сподіваюсь, це надасть дітям додаткову мотивацію та бажання залишатись і будувати свою кар'єру в Україні. Міський конкурс «Мистецькі Горизонти» щорічно визначатиме лауреатів за чотирма напрямами. До журі входитимуть видатні діячі в галузі культури та мистецтва, члени громадських організацій у сфері культури, депутати Київради, представники закладів вищої мистецької освіти, Департаменту культури КМДА, медіа та шоубізнесу», – розповіла Вікторія Муха.

Щорічний міський конкурс «Мистецькі Горизонти» започаткований для підтримки, підвищення рівня майстерності та заохочення талановитих дітей – учнів закладів початкової мистецької освіти міста за такими напрямами:
– «Музичне мистецтво» (інструментальне, вокальне);
– «Сценічне мистецтво» (театральне, циркове, фольклорне);
– «Образотворче мистецтво» (декоративно-ужиткове, живопис, рисунок, композиція);
– «Хореографічне мистецтво» (народно‑сценічний, бальний/сучасний, класичний танець).

Конкурс проходитиме у три тури – шкільний, районний і міський. Лауреати отримають дипломи та грошові винагороди.

За інформацією: https://kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку