Головна  →  Новини  →  27 березня 2024

Головне управління ДПС у м. Києві нагадує, що до 1 травня триває кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року

До 1 травня триває кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року. Про це нагадує Головне управління Державної податкової служби у м. Києві.

Зокрема, до цього терміну мають подати декларації фізичні особи – підприємці (крім тих, хто обрали спрощену систему оподаткування) та фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність. Якщо ж останній день строку подання припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем вважається наступний за ним банківський день.

За інформацією Головного управління, для зручності платника податків є кілька способів подачі податкової декларації про майновий стан і доходи:

  • особисто або уповноваженою особою;
  • поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення строку подання;
  • засобами електронного зв’язку.

В електронному кабінеті платника створено сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», за допомогою якого можна частково автоматично заповнити декларацію.

Електронний сервіс також дає змогу сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, зокрема для використання права на податкову знижку.

Часткове автоматичне заповнення декларації здійснюється на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна.

Використання цього електронного сервісу скорочує час і витрати при поданні податкової декларації, мінімізує помилки при заповненні декларації, дозволяє подати копії первинних документів як додаток до податкової декларації в онлайн-режимі.

Детальніше про граничні строки, нюанси заповнення податкової декларації і податкову знижку для фізичних осіб – на вебпорталі ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2024.

За інформацією: https://kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку