Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

До врегулювання конфлікту навколо забудови скверу «Каштановий гай» долучились правоохоронні органи та депутат Київської міської ради

Опубліковано 07 квітня 2021 року о 16:27
фото

7 квітня в приміщенні Шевченківської райдержадміністрації відбулося чергове засідання робочої групи щодо врегулювання конфлікту навколо забудови скверу «Каштановий гай» після повідомлення від ініціативної групи мешканців про можливе масове «отруєння» живих та здорових дерев у зазначеному сквері. ФОТОЗВІТ

За фактами можливих неправомірних дій з боку невстановлених осіб розглядається питання про відкриття кримінального провадження із внесенням відомостей до ЄРДР. Про це повідомив під час екстреного засідання робочої групи заступник начальника Шевченківського управління поліції ГУНП у м. Києві Володимир Катруша.

Також до участі у вирішенні проблемних питань навколо забудови скверу «Каштановий гай» Шевченківська райдержадміністрація запросила депутата Київської міської ради Євгенію Кулебу (секретар постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики).

Учасники зустрічі домовились додатково вивчити всі зібрані матеріали та долучити до роботи фахівців від відповідних департаментів Київської міської державної адміністрації з метою збереження зеленої зони.

У засіданні робочої групи також взяли участь: ініціативна група місцевої громади, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Поповцев, керівник апарату райдержадміністрації Віталій Царан, начальник юридичного відділу Микола Назарчук, начальник відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Катерина Печерська, директор КП «Благоустрій Шевченківського району» Роман Струк, керівник підрозділу «Муніципальної Варти» Шевченківського району Едуард Крупенко.

Історія питання:

Конфлікт громади Шевченківського району із забудовником скверу «Каштанового гаю» вже триває майже 16 років, з моменту відведення земельної ділянки на вул. Ризькій 57, а, б, в, г, д відповідно до рішення Київської міської ради від 24 червня 2004 року №326-2/1536 «Про передачу громадянам у приватну власність земельних ділянок для будівництва, експлуатації та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд».

Зі свого боку місцеві жителі звернулись до суду із позовом щодо незаконної передачі земель загального користування у приватну власність відповідно до вимог Земельного Кодексу України. По деяким земельним ділянкам судові процеси ще тривають, по деяким – справи програні, й тільки по одній ділянці є позитивне рішення.

Нагадаємо, що 21 серпня 2020 року в сквері «Каштановий гай» відбувся конфлікт між місцевими жителями та забудовником, який намагався огородити ділянку скверу парканом та мав намір встановити там світлові опори. На місце події одразу ж прибув голова Шевченківської райдержадміністрації Олег Гаряга, який зупинив силовий конфлікт та запропонував сторонам сісти за стіл переговорів.

Читайте також:

Для врегулювання конфлікту навколо забудови скверу «Каштановий гай» створять робочу групу

Олег Гаряга запропонував сторонам конфлікту навколо забудови скверу «Каштановий гай» сісти за стіл переговорів


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux