Головна  →  Новини  →  10 березня 2015

Голова району відвідав Свято-Миколаївський храм Меморіалу пам`яті жертв Чорнобиля

Голова району відвідав Свято-Миколаївський храм Меморіалу пам`яті жертв Чорнобиля

Сьогодні відбулась перша робоча зустріч з головою Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олегом Гарягою настоятеля Свято-Миколаївського храму протоієрея Тараса Мельника на території Храмово-паркового комплексу в пам`ять про жертв Чорнобильської катастрофи за адресою вул. Нагірна, 1. Приємним привідом для зустрічі було привітання з боку керівництва райдержадміністрації нового настоятеля Храму протоієрея Тараса Мельника,  а також  обговорення питання покращення стану благоустрою території Свято-Миколаївського храму, який входить до складу Меморіального комплексу пам`яті жертв Чорнобиля.
Святійший Патріарх Київської і всієї Руси-України ФІЛАРЕТ нещодавно благословив на керівництво УПЦ Київського Патріархату у Свято-Миколаївському  храмі на території Татарки  протоієрея Тараса Мельника. Адже відомо, що біля десяти років навколо Свято-Миколаївського храму точилися суперечки щодо незаконної передачі права ведення богослужінь УПЦ Московського Патріархату. Хоча Храм будувався Шевченківською районною владою за кошти району та за підтримки громади району Київського Патріархату. Нарешті, Свято-Миколаївський храм став місцем для молитви прихожан Української Православної Церкви Київського Патріархату, які вже деякий час поспіль відвідують службу у Храмі Святителя Миколая. Це дуже знакова подія як для району, міста так і для Київської патріархії. Саме на території Меморіального комплексу пам`яті жертв Чорнобиля можуть проходити заходи як районного так і загальнодержавного рівня. Усі учасники робочої зустрічі відвідали Храм Святителя Миколая, оглянули усі приміщення церковної прибудови, пройшлися територією Комплексу та домовилися про відповідальний та комплексний підхід до вирішення питання благоустрою території  Меморіалу пам`яті жертв Чорнобиля разом із Свято-Миколаївським храмом.
 Не втратили своєї можливості і молоді матусі, які гуляли з дітлахами на дитячому майданчику біля  основної споруди Свято-Миколаївського храму. Побачивши керівництво району та протоієрея Тараса Мельника з керівниками комунальних служб усі в один голос звернулися з питанням  покращення стану благоустрою майданчику. Олег Олександрович відразу надав доручення керівникам відповідних комунальних структур.


Перейти до спискуВерсiя для друку