КМДА Київська міська державна адміністрація


14 листопада 2014

Вихованці ліцею-інтернату №23 Шевченківського району дали урочисту клятву кадетів

Вихованці ліцею-інтернату №23 Шевченківського району дали урочисту клятву кадетів

Шоста Церемонія прийняття «Урочистої клятви кадета» - посвята у кадети та вручення погон кадетським класам ліцею-інтернату №23 «Кадетський корпус» відбулася у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі - храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських (Трапезна церква).

Подія проходила в урочистій атмосфері з дотриманням усіх канонів подібних заходів. Дата та місце посвяти вибране не випадково - твердині православної віри, обителі благочестя, духовному центрі православного народу - Києво - Печерській Лаврі була надана велика честь проводити урочисту церемонію посвяти в кадети.
В урочистій церемонії посвяти в кадети та вручення погонів взяли участь представники Київської міської державної адміністрації, Служби зовнішньої розвідки України, співробітники управління по боротьбі з організованою злочинністю, батьки ліцеїстів та люди, які щоденною працею піклуються про освіту і дбають про її майбутнє. Голова Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олег Гаряга також завітав на урочисту церемонію посвяти.
У вітальному зверненні Олег Гаряга привітав майбутніх захисників Вітчизни з напутніми словами та зазначив, що на них покладено велику відповідальність - служити рідній державі та народу. «Кадет - звучить гордо. Носити погони - це не тільки велика честь, але й велика відповідальність. Водночас, символічно, що саме в Дні урочистих святкувань Дня визволення України та міста Києва відбувається посвята в кадети вихованців ліцею - «Кадетський корпус». «Душу - Богу, серце - дамі, життя - Вітчизні, честь - нікому!», - це прислів'я має стати вашим життєвим кредо», - сказав очільник району.
Погони новоспеченим кадетам вручили старші наставники - ліцеїсти Київського військового ліцею ім. Івана Богуна. Кадет ліцею-інтернату № 23 зачитав урочисту клятву. Кадетські погони сьогодні отримали 91 учень, в тому числі 10 хлопців із зони АТО.
Святкування продовжилося на подвір'ї території Києво-Печерської Лаври, де кадети ліцею-інтернату №23 випустили в небо білих голубів миру та жовто-блакитні кульки.
Захід є особливо важливим, оскільки на ньому відбулись зустрічі сучасного покоління кадетів з відомими військовими і громадськими діячами, благодійниками.
На сьогодні ліцей - інтернат №23 «Кадетський корпус» з посиленою військово-фізичною підготовкою - це заклад нового типу, в якому навчається 600 вихованців. До речі, 1 вересня до ліцею - інтернату №23 на навчання прийняли хлопців-переселенців із зони АТО.
Нагадаємо, що найперший кадетський клас у ліцеї - інтернаті №23 було відкрито 1 вересня 2009 року за підтримки Головного управління освіти і науки Київської міської державної адміністрації та управління освіти Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації. Це стало початковим етапом відтворення кадетського виховання у м. Києві на засадах та традиціях Київського Володимирського кадетського корпусу.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.