Головна  →  Новини  →  11 жовтня 2018

Зустріч з делегацією студентів та професорсько-викладацьким складом Дипломатичної академії

Зустріч з делегацією студентів та професорсько-викладацьким складом Дипломатичної академії

В бібліотеці ім. Адама Міцкевича ЦБС Шевченківського району м. Києва відбулася зустріч з делегацією студентів та професорсько-викладацьким складом  Дипломатичної академії при Міністерстві закордонних справ Польщі на чолі з директором вищого навчального закладу.   Захід було організовано спільно з Посольством Республіки Польща в Україні
Гості ознайомились з історією, роботою та фондами книгозбірні, а також   творчими проектами, присвяченими  визначним подіям в історії двох держав, видатним діячам культури та освіти.  Особливу зацікавленість у присутніх  викликали:  презентація  фонду польської літератури та багатотомні  «Zeszyty Historyczne», що були  видані  в еміграції  протягом  1962—2010 рр. Товариством опіки над архівами Літературного інституту у Парижі і знаходяться в фондах бібліотеки ім. А. Міцкевича ЦБС Шевченківського району м. Києва. Також майбутнім польським дипломатам були презентовані книжкові виставки: «Усе моє, все зветься Україна»,  до 100-річчя Незалежності Польщі,  220-річчя від дня народження Адама Міцкевича, 140-річчя від дня народження Януша Корчака.
Наприкінці заходу  членами польської делегації було наголошено, що  бібліотека  ім. А. Міцкевича 
ЦБС Шевченківського району м. Києва є важливим центром українсько-польської культури, а  такі зустрічі сприяють культурному обміну, укріпленню  дружніх стосунків та висловлено побажання щодо подальшої співпраці.

Перейти до спискуВерсiя для друку