КМДА Київська міська державна адміністрація


11 жовтня 2018

Звичайні люди – надзвичайні герої

Звичайні люди – надзвичайні герої
В бібліотеці ім. І. Котляревського з нагоди Дня захисника України відбувся вечір–зустріч учнів Технічного ліцею з військовослужбовцями Збройних Сил України, учасниками бойових дій Іриною Потикун та Дмитром Шейном. Зустріч відбулася завдяки співпраці бібліотеки з Київським міським військовим комісаріатом.
Захід розпочався з розповіді про те, що свято День захисника України – досить молоде і було встановлене 14 жовтня 2014 р. указом Президента України. Враховуючи те, що зараз на сході України відбуваються бойові дії, це свято можна назвати саме Днем захисників нашої країни, які воюють з окупантами. Тому  бібліотекарі закликали всіх присутніх привітати всіх знайомих і незнайомих військових, вони дійсно цього заслужили. А ще всі ми повинні пам’ятати, завдяки кому ми нині маємо змогу жити під вільним українським небом – героям, котрі поклали свої життя за спокій та мир в українській державі. Читачі вшанували всіх загиблих героїв – захисників хвилиною мовчання та переглянули проникливе відео на пісню «Чорна бузина» (сл. Н. семена, муз. Ю. Євсєєв).
В своєму виступі перед школярами гості  бібліотеки згадували свою службу на передовій. Читачі, особливо хлопці, задавали безліч запитань, адже їм все цікаво.
Почесні гості були приємно здивовані сюрпризами,  які були для них приготовані. Музичну композицію на флейті виконала Юлія Русова, учениця Київської середньої спеціалізованої музичної школи імені М. Лисенка, а дівчата з Технічного ліцею подарували виготовлені власноруч листівки з віршованими привітаннями. 
Завершився захід спільним фотографуванням на згадку та переглядом виставки  світлин учасників бойових дій, зроблених на звичайний телефон в зоні бойових дій (автор – військовий з позивним «Мойсей»).



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.