КМДА Київська міська державна адміністрація


28 серпня 2018

У Шевченківському районі відкрили рух оновленою вулицею Леонтовича

У Шевченківському районі відкрили рух оновленою вулицею Леонтовича
27 серпня 2018 року, мер Києва Віталій Кличко, разом з головою Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олегом Гарягою та  керівниками департаментів та управлінь Київської міської державної адміністрації відкрили рух оновленою вулицею Леонтовича. Капітальний ремонт там тривав три тижні.
Вздовж вулиці з’явились велосипедні доріжки, розширено та захищено стовпчиками тротуари і зони пішохідних переходів. Але головна новація у реконструкції вулиці – це так звані антикишені на перехрестях, що унеможливлюють паркування біля пішохідних переходів. Також фахівцями були виконані роботи по встановленню всіх необхідних стійок з дорожніми знаками. Повністю реконструйовані та оновлені зелені зони. Під час реконструкції були враховані також потреби людей з обмеженими можливостями: на підходах до пішохідних переходів влаштовано тактильну плитку яскраво-жовтого кольору для людей зі слабким зором та незрячих, всі переходи обладнані пониженнями бордюрів – для зручного з’їзду людей на інвалідних візках та людей з дитячими візками. Також повністю оновлено систему освітлення, улаштовано нові газони. Із метою впорядкування хаотичного паркування встановлено 300 антипаркувальних стовпчиків із нержавіючої сталі.
Також нещодавно був завершений капітальній ремонт вул. Ярославів Вал. Там роботи тривали трохи більше двох місяців. Тут теж облаштували нові тротуари та замінили бордюри, також відремонтували оглядові колодязі, які знаходилися у жахливому стані. Асфальтне покриття повністю замінили на більш сучасне та більш практичне.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.