Головна  →  Новини  →  13 липня 2018

Відбувся Форум активної молоді

Відділом у справах сім’ї, молоді та спорту   Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації організований та проведений черговий Форум активної молоді для активістів органів студентського самоврядування, студентських профспілок, а також молодіжних громадських організацій, розташованих на території Шевченківського району м. Києва.
Форум активної молоді – це інтерактивна платформа впродовж п`яти насичених днів на базі наметового табору клубу «Компас», що об’єднала:
- інтерактивну програму з питань громадської участі у реалізації державної молодіжної політики;
- майстер-класи з дебатних турнірів «Молодіжна точка зору»;
- квест-гру «FREEDOM»: пошук виходів із складних ситуацій від міжнародної неурядової організації «Компанія А 21- відміна несправедливості у 21 сторіччі»;
- тренінг від Товариства Червоного Хреста України щодо надання першої допомоги в надзвичайних ситуаціях;
 - змагання на каяках, паті «Острів мрій», коло біля ватри тощо.
Досвідчені коучери майстерно поєднали теоретичну інформацію із самостійною роботою молоді над проблемами сьогодення та пошуком можливостей для втілення власних ідей у розвиток міста Києва, що дозволило молодіжним активістам розбудувати мережу партнерських стосунків, розвинути лідерські якості та творчо - організаторський потенціал.
Підтвердженням ефективності такої форми роботи з молоддю є те, що Літні школи нарешті визнані в країні видом неформальної освіти, що знайшло закріплення в Державній цільовій соціальній програмі “Молодь України” на 2016-2020 роки, тому мотивація молоді до участі у подібних проектах з кожним роком зростає.
Дякуємо всім учасникам Літньої школи за те, що, незважаючи на відверто прохолодні погодні умови на старті, жаркими дебатами вони випромінювали тепло та надію на подолання особистих та суспільних негараздів.
Перейти до спискуВерсiя для друку