КМДА Київська міська державна адміністрація


8 травня 2018

Вахта пам’яті «Мужність, відвага, честь крізь покоління»

Вахта пам’яті  «Мужність, відвага, честь крізь покоління»

Сьогодні, 8 травня у Шевченківському районі столиці, з нагоди відзначення Дня пам’яті  і примирення та 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, відбувся районний захід - Вахта пам’яті  «Мужність, відвага, честь крізь покоління».

У Вахті пам’яті  поколінь  взяли участь ветерани війни, ветеранські громадські організації, діти війни, учасники АТО, військовослужбовці окремого президентського полку імені гетьмана Богдана Хмельницького,  керівництво Шевченківської райдержадміністрації,  представники трудових колективів, кадети ліцею-інтернату № 23 «Кадетський корпус» з посиленою військово-фізичною підготовкою, школярі,  громадськість. У кожного учасника Вахти пам’яті була прикріплена квітка маку, як символ жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів, починаючи із 1914 року.  
Учасники урочистого заходу поклали корзини квітів та квіти до пам’ятного знаку «Захисникам та визволителям міста Києва» - Стели Перемоги та до пам’ятника «Воїнам-танкістам - визволителям м. Києва».
Схиливши голови у скорботній тиші, хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх тих, хто визволяв України  від нацистських загарбників, згадавши подвиг героїв Другої світової війни, усіх тих, хто пройшов шляхами війни, хто не повернувся з поля бою і всіх тих, хто пішов у безсмертя, проявивши мужність, самопожертву, героїзм визволяючи рідну землю.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.