КМДА Київська міська державна адміністрація


3 травня 2018

«Цього року, Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація, КП УЗН та КП ШЕУ Шевченківського району, разом з нашими партнерами, сервісною компанією «ІНВАЙТ», також планує помити пам'ятник Богдану Хмельницькому на Софійській площі» - розповів голова Шевченківського району Олег Гаряга.

«Цього року, Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація, КП УЗН та КП ШЕУ Шевченківського району, разом з нашими партнерами, сервісною  компанією «ІНВАЙТ», також планує помити пам'ятник Богдану Хмельницькому на Софійській площі» - розповів голова Шевченківського району Олег Гаряга.
Столиця продовжує весняні толоки та наводить лад в районах після зимового сезону. Тривають й останні приготування до проведення фінального матчу Ліги Чемпіонів УЄФА та Дня міста, що відбудуться наприкінці травня.
Чепуриться та готується зустрічати гостей і центральний Шевченківський район столиці. Сьогодні, в самому серці столиці відбулась соціальна акція – миття скульптурної групи з пам’ятниками на честь княгині Ольги, апостола Андрія Первозванного і  просвітителів Кирила та Мефодія. Цей ансамбль, оточений литими чавунними ґратами на гранітних стовпах, розташований на Михайлівській площі, неподалік Михайлівського Золотоверхого монастиря. 
За доброю традицією, організатором проекту виступає сервісна компанія «ІНВАЙТ» за підтримки Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації, КП УЗН та КП ШЕУ Шевченківського району.
Увесь комплекс робіт фахівці клінінгової компанії розділили на кілька етапів. Насамперед - миття безпосередньо самого пам’ятника (скульптур та постаменту), очищення гранітного подіуму. Під час соціальної акції також привели до ладу та пофарбували металеву огорожу, що є частиною архітектурного ансамблю об’єкту. Спеціалісти сервісної компанії «ІНВАЙТ» спільно з КП УЗН та КП ШЕУ Шевченківського району задіяли чималу кількість професійної клінінгової техніки, обладнання та підйомний автокран. Для миття безпосередньо фігур використовували лише чисту воду без додавання хімічних засобів для прибирання, аби не пошкодити білий мармур та сірий граніт, з яких виготовлено основну частину пам’ятника. Для видалення вапняних відкладень та іржі, що наявні на гранітних плитах подіуму, використали спеціальні миючі засоби.
«Цього року вирішили помити пам'ятник княгині Ользі, тому що його, так само як і деякі інші, жодного разу не мили. Ні копійки бюджетних коштів не витрачено, лише надана техніка, бо акція відбувається за рахунок сервісної  компанії «ІНВАЙТ», котра вже не перший рік миє пам'ятники в столиці. І ось, будь ласка,  вже можна побачити ефект - білий мармур зовсім інакше виглядає» -зазначив голова Шевченківського району Олег Гаряга. «Це яскравий приклад того, як бізнес може бути соціально відповідальним. Сподіваюся, що й інші компанії підтримають таку акцію і всі разом ми добре підготуємо наш район до Дня міста та до фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА», - додав очільник району.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.