Головна  →  Новини  →  24 квітня 2018

«Україна – НАТО: формула безпеки»

В бібліотеці ім. І. Котляревського відбулася  дискусія читачів з головою Громадської ліги «Україна – НАТО» Сергієм Джерджем. 4 квітня минуло 49 років з дня створення НАТО, Організації Північноатлантичного договору – міжнародної організації для колективної оборони країн Західної Європи та Північної Америки. Сьогодні членами НАТО є 29 країн. Україна прагне до розширення і поглиблення співпраці з НАТО та країнами альянсу на двосторонній основі. Саме зараз це дуже актуально, адже відбувається агресія Російської Федерації проти України, ведення проти нашої держави так званої «гібридної війни», відбулася анексія Криму та військове втручання в східних регіонах України, постійний військовий, політичний, економічний та інформаційний тиск з боку Росії. Незважаючи на значну кількість інформації про відносини Україна – НАТО в ЗМІ і поширену думку про те, що українські громадяни в більшості підтримують євроатлантичну інтеграцію України, дуже часто українці, зокрема й молодь, оперують фактично неправильними або серйозно викривленими аргументами.
 
 
Тому до бібліотеки на зустріч з старшокласниками СШ № 24 ім. О. Білаша завітав Сергій Джердж, український громадський діяч, політик, науковець, голова Громадської ліги «Україна — НАТО», кандидат політичних наук.
Гість бібліотеки розповів про діяльність Громадської ліги, про історичні аспекти створення та діяльності НАТО, напрямки євроатлантичної інтеграції України. Він розвіяв деякі міфи про «загрози», які очікують на Україну після вступу до НАТО, поширені серед населення, а також запросив учнів долучатися до просвітницької діяльності щодо НАТО. Як приклад, читачі переглянули кілька відеоробіт Всеукраїнського конкурсу фото- і відеоробіт «Україна та НАТО: сучасний погляд української молоді», організованого Посольством Литовської Республіки в Україні та Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Серце до серця». Далі були запитання і відповіді, а потім колективна робота над стіннівкою «Україна – НАТО! Україна – молодь!», де молоді люди висловили свої думки щодо вступу України до НАТО. Сподіваємось, що завдяки цій стіннівці збільшиться кількість користувачів бібліотеки - прихильників НАТО, особливо старшого віку.
Перейти до спискуВерсiя для друку