КМДА Київська міська державна адміністрація


16 квітня 2018

Космічне досьє для дошкільнят ДНЗ № 467

Космос завжди приваблював людей! У його блакиті ховається стільки незвіданих таємниць! Як же людина відкриває таємниці космосу? Для цього запускаються космічні кораблі, супутники. Нині довкола нашої планети обертаються вже тисячі космічних кораблів. Вони допомагають визначити погоду, підтримують мобільний зв’язок, фотографують Землю і далекі галактики. Але одному збагнути ці відкриття нелегко – краще гуртом, з друзями. Отож працівники бібліотеки ім. М. Костомарова вирішили до Дня Космонавтики здійснити космічну подорож зі своїми маленькими друзями з дошкільного навчального закладу.
Малечі було цікаво дізнатися: який раціон у космонавтів? Як зберігається їжа? Чи добре одному мандрувати просторами Всесвіту?  Та  разом з тим вони також дізналися, що на орбіті Земля крутиться сила-силенна космічного сміття. Виявляється, деякі космонавти бувають роззявами і гублять у відкритому космосі рукавички, фотоапарати, гайкові ключі і навіть зубні щітки. Варто лише на хвильку випустити щось із рук – і воно полетить далеко-далеко!
 
 
Потім юні космонавти мали змогу перевірити свою фізичну форму, чи готові вони летіти у космос, зробивши спеціальні вправи для космонавтів. І на останок, учасники заходу мали змогу самі змайструвати свій перший космічний, саморобний зореліт! Але не зовсім звичайний: фото-рамка «Космічний корабель»! Процес конструювання був дуже важким, але для допитливих та завзятих діток немає нічого неможливого! І як нагорода за свою працю – вони отримали свої гарненькі літаючі апарати!
Бібліотекарі мають надію, що в майбутньому хтось з цих маленьких мрійників здійснить свою мрію і зможе долучитися до відкриття таємниць галактик, космосу, адже наш Всесвіт зберігає ще багато загадок, які потрібно розгадати!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.