Головна  →  Новини  →  23 березня 2018

Депутати Київради перейменували ряд вулиць і провулків столиці

22 березня, на черговому засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення  про перейменування ряду  вулиць та провулків у столиці України. Так, у  Шевченківському районі столиці вул. Пугачова отримала нову назву — вулиця Академіка Ромоданова.
 

Довідка

Андрій Петрович Ромоданов український нейрохірург, творець наукової школи, доктор медичних наук, професор, академік Академії Медичних Наук СРСР. Народився Андрій Петрович Ромоданов 1920 року в місті Лубни ( Полтавська область). У 1942 році закінчив Київський медичний інститут, який під час Другої Світової війни був евакуйований до міста Челябінська. Після закінчення війни А. П. Ромоданов закінчив аспірантуру, згодом  завідував відділенням Київського інституту психоневрології, працював завідувачем  дитячим відділенням Київського інституту нейрохірургії, пізніше став директором цього інституту. Його наукові роботи присвячені переважно діагностиці та хірургічного лікування черепно-мозкової травми, питань дитячої нейрохірургії, пухлинних і судинних захворювань головного мозку, епілепсії. 

 
 
Кандидатська дисертація А. П. Ромоданова присвячена діагностиці та лікуванню травматичних гранульом головного мозку. Також захистив  докторську дисертацію.  Академік Ромоданов розробив принципи надання спеціалізованої нейрохірургічної допомоги, і створив перші в Україні спеціалізовані установи для комплексного лікування хворих на епілепсію. Йому також належать дослідження з питань діагностики та лікування наслідків та ускладнень вогнепальних черепно-мозкових поранень, внутрішньочерепних крововиливів. А. П. Ромоданов є творцем наукової школи нейрохірургів в Україні. А. П. Ромоданов жив і працював у Києві. Помер 5 серпня 1993 року. Похований на Байковому кладовищі.
Перейти до спискуВерсiя для друку