Головна  →  Новини  →  20 березня 2018

День гарних манер в ДНЗ № 467

Чи може навчання дітей етикету бути цікавим? Працівники бібліотеки ім. М. Костомарова вирішили провести у двох старших групах ДНЗ № 467 етикет-клас гарних манер. А для того, щоб малеча з радістю отримували все для повноцінного розвитку, провели його у формі веселої гри. Розіграли уявну вечірку, аби згадати всі слова привітання, які використовуються при зустрічі дорослих чи однолітків, та виявити, що вітання – то знак ввічливості. Нагадали як вибачитися, якщо ненавмисно наступив своєму другові на ногу, або навмисно потягнув дівчинку за її косичку. А ще згадали правила поведінки за столом.Що таке етикет? Етикет - слово, що означає певні правила поведінки людей, манери, правила чемності, ввічливості та толерантності, які відображають рівень культури людини. Незважаючи на різні обставини життя, людина повинна дотримуватися цих правил.

А як бути діткам, які живуть у 21-ому інформаційному та метушливому столітті? Навіть дорослим буває нелегко дотримуватися гарних манер. Але для маленьких дітей знання етикету вкрай важливе!
Адже всі знання та навички, отриманні в дитинстві, знадобляться у дорослому житті, де від культури виховання залежатиме їх майбутнє: статус у суспільстві, кар’єра та стосунки з оточуючими. Культурно збагачена людина завжди знає, як потрібно себе поводити в тому чи іншому місці, в неї ніколи не виникає проблем у підтримці розмови, вона гідно тримається у будь-якій ситуації.
Поділена радість - подвійна радість. З ким, насамперед, ми повинні вміти спілкуватися, проявляти гарні манери? Безумовно – це сім’я та друзі! Без друзів життя не має сенсу. Але дружити теж треба вміти. 
Малюки розповіли про своїх найкращих друзів, про те, які спільні риси характеру вони мають. Також згадали мультфільми про безкорисливу дружбу. А весела фізкультхвилинка викликала у малечі надзвичайно позитивні емоції. В ній використовувалися елементи ігрових вправ: діти обіймалися, погладжували один одного по щічкам, за носики!
Наостанок поговорили про те, як всі люблять отримувати подарунки. З’ясували чи вміють діти їх дарувати, як і коли їх дарують? Адже вміння робити подарунки - це ціле мистецтво, якому теж треба навчатися.  Для кращого закріплення матеріалу, бібліотекарі разом з маленькими вихованцями виготовили святкові коробочки для подарунків та вітальні листівочки! Всі залишилися задоволеними та радісними!
Перейти до спискуВерсiя для друку