КМДА Київська міська державна адміністрація


13 березня 2018

На Золотих Воротах перевірятимуть гендерний IQ

З 12 до14 березня на станції метро «Золоті Ворота» розміщено інтерактивну інсталяцію авторства Алевтини Кахідзе. Авторка пропонує пасажирам метрополітену дізнатися більше про поняття ґендеру, біологічної статі та ґендерної рівності. Про це повідомляє прес-служба КП "Київський метрополітен"
Ознайомитися з інсталяцією можна буде щодня з 16:00 до 19:00.
Крім того, пасажирам запропонують пройти цікавий тест та перевірити свій ґендерний IQ. Дана подія продовжить серію художніх та культурних заходів в рамках всесвітнього тижня мистецтв HeForShe Arts Week в Києві, який також проходить у Лондоні, Мадриді, Амстердамі, Стокгольмі, Мехіко та багатьох інших світових столицях.
HeForShe – це глобальний рух солідарності, заснований структурою Організації Об’єднаних Націй ООН Жінки, яка зосереджує свої зусилля на досягненні ґендерної рівності та розширенні прав і можливостей жінок. Водночас, це глобальна платформа, яка залучає чоловіків та хлопців з усіх куточків світу як агентів змін, які вірять у те, що ґендерної рівності можливо досягти за нашого життя.
З моменту запуску руху, що був презентований Генеральним секретарем ООН Паном Гі Муном і Послом доброї волі Еммою Уотсон 20 вересня 2014 року, до нього приєдналися мільйони чоловіків та жінок з різних країн – глави держав, провідні вчені, керівники глобальних корпорацій, спортсмени та митці, що поділяють філософію ґендерної рівності. HeForShe згадували у соцмережах більше 2 мільярдів разів, а діяльність учасників кампанії поза межами Інтернету досягла кожного куточка земної кулі.
Джерело: vechirniykiev.com.ua  



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.