КМДА Київська міська державна адміністрація


16 лютого 2018

Заходи в Шевченківському районі з нагоди відзначення Дня Героїв Небесної Сотні

Заходи в Шевченківському районі з нагоди відзначення Дня Героїв Небесної Сотні

Згідно Указу Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» 20 лютого 2018 року в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні. З нагоди цієї важливої події в Шевченківському районі міста Києва заплановано провести комплекс тематичних інформаційно-просвітницьких заходів.
Так, в лютому 2018 року в закладах загальної середньої освіти району будуть проведені уроки пам’яті та бесіди з учнями на тему: «Воїни світла в наших серцях», виставки тематичної літератури та світлин у бібліотеках закладів освіти, перегляди документальних фільмів «Зима в огні» (2015), «Бійня на Майдані» (2014), «Все палає» (2015), «Майдан» (2014), «Революція гідності» (2014),  екскурсії школярів по місцям трагічних подій на Майдані Незалежності з покладанням квітів до пам’ятних знаків, встановлених на честь Героїв Небесної Сотні.
20 лютого 2018 у  спеціалізованій школі № 106 буде проведено флешмоб «За Україну, за її волю, за честь і славу, за народ!», а в спеціалізованій школі №73 пройде панельна дискусія «Майдан. Революція гідності».

З метою належного вшанування подвигу учасників Революції гідності, передусім увічнення пам‘яті Героїв Небесної Сотні, які загинули під час найбільш драматичних протистоянь з прибічниками  злочинного режиму у центральній частині м. Києва, сприяння утвердженню в Україні ідеалів свободи і демократії, збереженню та донесенню до сучасників і майбутніх поколінь інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття в бібліотеках Шевченківського району 20 лютого 2018 року будуть проведені наступні інформаційні заходи:
  • патріотичний урок  «Небесній Сотні присвячується» (ЦРБ ім. Є.Плужника);
  • години пам‘яті - «Земля ридає, плачуть небеса – Героїв Україна пам`ятає» (бібліотека ім. С.Васильченка для дітей), «Їх серця б'ються на небесах» (бібліотека ім. О.Матросова для дітей), «Не зорі падають із неба, зірки ідуть на небеса…» (бібліотека ім. М.Чернишевського);
  • година-спогад «Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті на землі» (бібліотека №122 для дітей);
  • інформаційне ревю «Україна - країна нескорених» (бібліотека ім. М.Костомарова);     
  • година-реквієм  «Були ми там, куди нас кликав час» (бібліотека ім. О.Теліги)
  • година мужності «Розстріляна молодість» (бібліотека  №135);
  • патріотична година  «Честь і гідність понад усе!» (бібліотека  ім. Т.Шевченка);
  • урок патріотичного виховання  «Уже ніхто не знищить Україну в тобі, в мені, у кожному із нас» (бібліотека  ім. І.Котляревського);
  • історична година «Щемить у грудях, і душа болить За долю мого рідного народу» (бібліотека ім. А.Міцкевича);
  • презентація фотовиставки «Над Майданом чорний дим…» (бібліотека №101).

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.