Головна  →  Новини  →  16 лютого 2018

«Юридичні діалоги»

«Юридичні діалоги»

З нагоди проголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право» в бібліотеці ім. А.Міцкевича ЦБС Шевченківського району м. Києва відбулися юридичні консультації щодо отримання Карти поляка.

Консультації були проведені Віце-консулом Посольства Республіки Польща в Україні Ігою Каца та головою ГО «Київське польське культурно- освітнє товариство ім. А.Міцкевича» Іреною Гільовою.
Учасники заходу отримали інформацію щодо процедури оформлення Картки поляка для дорослих та дітей: порядку подачі письмової заяви для отримання карти та пакет документів, який треба додати; необхідність підтвердження знання польської мови та дотримання народних традицій і звичаїв);  а також отримали роз’яснення про основні права власників карти; термін її дії та умови оформлення продовження або анулювання карти; причини відмови у видачі карти, а також інші правові аспекти з цього питання.

Після правових консультацій розпочалося творче спілкування учасників. Розмова ішла про видатних діячів – українців польського походження, зокрема В. Городецького,  культурні традиції Польщі, які місця в Києві пов’язані з Польщею.

Перейти до спискуВерсiя для друку