КМДА Київська міська державна адміністрація


13 лютого 2018

Столична влада продовжує запроваджувати в школах та дитсадках унікальну для України систему дистанційного контролю енергоспоживання

Столична влада продовжує запроваджувати в школах та дитсадках унікальну для України систему дистанційного контролю енергоспоживання

Сьогодні мер Києва Віталій Кличко, разом з головою Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олегом Гарягою та іншими головами райдержадміністрацій відвідали столичний дитсадок №402, де встановлено систему дистанційного контролю за споживанням тепла. Завдяки цій програмі можна дистанційно моніторити температуру в приміщеннях, управляти обладнанням індивідуального теплопункту в школах чи дитсадках, вчасно виявляти порушення у роботі системи, а головне – оперативно реагувати на зміну погоди та графіка роботи закладу. Тобто вночі або під час канікул, коли навчання не проводиться, рівень енергоспоживання можна знижувати до необхідного технічного мінімуму. Дитсадок № 402 збудований ще 55 років тому і мав безліч технічних проблем. Приміщення постійно були прохолодним. Два роки тому тут провели утеплення фасаду та вікон. У 2017 встановили систему дистанційного контролю енергоспоживання. Це дало змогу покращити рівень комфортного перебування дітей у приміщеннях.

Загальні витрати за тепло в закладах освіти столиці цього року склали близько 800 мільйонів гривень. Оснащення теплових пунктів системами погодного регулювання дають економію енергоспоживання в обсязі 25-30 відсотків. Як кажуть фахівці, налагодивши автоматику лише за період зимових канікул вдалося зекономити 1,5 мільйона гривень. А система моніторингу дасть змогу ще додатково зекономити 10 відсотків.

 

Під час відвідування садочку мер Києва підписав Меморандум про партнерство між Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України та Київською міськдержадміністрацією щодо запровадження систем енергоменеджменту в бюджетній сфері для підвищення енергоефективності будівель бюджетних установ.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.