Головна  →  Новини  →  15 листопада 2017

Меморандум про співпрацю між «Муніципальною вартою» і Шевченківською райдержадміністрацією

Меморандум про співпрацю між «Муніципальною вартою» і Шевченківською райдержадміністрацією

Ухваливши відповідний закон, народні депутати планують створити муніципальну варту на всеукраїнському рівні. Але поки документ чекає другого читання, в деяких містах муніципальна варта вже працює на основі рішень міських рад.
Так сьогодні, 15 листопада у Шевченківській районній в місті Києві державній адміністрації  було підписано тристоронній меморандум про співпрацю і партнерство між головою райдержадміністрації Олегом Гарягою, т.в.о. Шевченківського УП ГУНП України у м. Києві Дмитром Шумейком і керівником районного громадського формування «Муніципальна варта» Едуардом Крупенком.  Очільник району, зокрема, наголосив, що міська цільова комплексна програма профілактики та протидії злочинності в місті Києві «Безпечна столиця» діє в інтересах громадян і захищає їхні права.  Під час підписання  меморандуму також були присутні керівник апарату Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації  Віталій Царан і начальник Управління взаємодії з правоохоронними органами по забезпеченню правопорядку та муніципальної безпеки КМДА Олег Куявський.
Основні функції і обов’язки громадського формування «Муніципальна варта» – патрулювання території району у тісній співпраці з поліцією, дільничними; запобігання неправильному, незаконному  паркуванню, стихійній торгівлі; здійснення  контролю за  дитячими майданчиками, щоб там не збиралися особи, які вживають алкоголь і наркотики; забезпечення правопорядку, безпеки дорожнього руху і запобігання вчиненню будь-яких адміністративних правопорушень.

Перейти до спискуВерсiя для друку