Головна  →  Новини  →  15 листопада 2017

Інформаційний семінар із головами ОСББ та ЖБК щодо обговорення питань реалізації «теплих проектів»

Інформаційний семінар із головами ОСББ та ЖБК щодо обговорення питань реалізації «теплих проектів»

14 листопада 2017 року в приміщенні Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації  відбувся інформаційний семінар для голів правлінь ОСББ та ЖБК. Мета заходу – реалізація програм співфінансування міської Програми енергозбереження та енергоефективності за схемою 70/30 співвласників багатоквартирних житлових будинків та житлово-будівельних кооперативів із використанням механізмів міської підтримки, а також презентація експериментальної програми з капітального ремонту будинків.

У роботі семінару взяли участь радник заступника голови Київської міської державної адміністрації Олексій Тихонов та куратор програми від Комунального підприємства "Київжитлоспецексплуатація" Денис Скоренко, голови правлінь ЖБК і ОСББ.
Для участі у програмі співфінансування «70/30» цього року було відібрано 135 житлових будинків де створені ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків) та ЖБК (житлово-будівельні кооперативи). Зокрема, у Шевченківському районі більше 10 таких будинків. Це набагато більше ніж минулого року, коли 62 будинки отримали міські гранти на енергоефективні заходи. Загалом, на виконання термомодернізації та ремонтів житлових будинків на умовах співфінансування, з міського бюджету виділено понад 130 млн грн. «Програма «70/30» успішно працює вже третій рік поспіль, а її масштаби динамічно зростають. За цей рік кількість будинків-учасників зросла майже в десять разів – із 16 до 135. Крім того, паралельно ми запровадили аналогічну програму для будинків де не створені ОСББ та ЖБК. За цей рік ми маємо 214 заявок на участь у програмі і вже складені 45 проектів робіт», – зазначив радник заступника голови КМДА Олексій Тихонов.
Присутнім на семінарі головам правління ОСББ та ЖБК розповіли про досвід та перспективи проведення конкурсу проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені об’єднання   співвласників багатоквартирних будинків, а також у кооперативних будинках. Чимало уваги було приділено питанню щодо застосування нового механізму реконструкції, реставрації, проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирних будинках міста Києва. Присутніх проінформували про програму безкоштовного встановлення квартирних лічильників для пільгових категорій громадян. Доповідачі приділили значну увагу поточним проблемним питанням з управління житловим фондом.
Під час семінару всі присутні мали можливість поставити питання доповідачам і отримати вичерпні та змістовні відповіді.
Для консультації з приводу участі у проектах «70/30» можна звертатись за адресою: Велика Житомирська, 15-а, де щовівторка та щочетверга проходить перевірка проектів.
Перейти до спискуВерсiя для друку