Головна  →  Новини  →  22 вересня 2017

Майже 500 проектів киян вже допущено до голосування

Завершується другий етап конкурсу Громадського бюджету-2018 - розгляд проектів. Згідно з офіційною статистикою, загалом киянами було подано 813 проектів на загальну суму понад 1 млн грн. З них - 525 великих проектів та 289 малих, найбільше - у категоріях "спорт" та "культура". З них 143 проекти за 30 днів після реєстрації не набрали необхідну кількість голосів підтримки (50 для малих і 200 для великих), тож відхилені остаточно.
Цьогоріч, аби уникнути проблем з майбутньою реалізацією, проводилася ретельна експертиза проектів виконавцями - структурними підрозділами КМДА чи райдержадміністрацій. 495 проектів успішно пройшли оцінку і допущені до голосування. Всі спірні питання розглядаються міською робочою групою з громадського бюджету. Також автори проектів мають змогу подати апеляцію до Громадською бюджетної комісії. Минулого тижня на засідання комісії було розглянути сім проектів, шість з яких членам ГБК були допущені до голосування. Розгляд проектів триватиме до 30 вересня.
Нагадаємо, 30 вересня розпочнеться голосування за проекти Громадського бюджету , яке триватиме до 30 жовтня. Кожен киянин має змогу віддати голос за п'ять вподобаних проектів. Реалізація ідей, що наберуть найбільшу кількість голосів, відбудеться у 2018 році. Для цього буде виділено 100 млн грн.
 
За матеріалами: https://vechirniykiev.com.ua/
Перейти до спискуВерсiя для друку