Головна  →  Новини  →  20 вересня 2017

Кияни підтримують перейменування вул. Ванди Василевської на честь Богдана Гаврилишина

Кияни підтримують перейменування вулиці Ванди Василевської на честь відомого українського економіста, мецената та громадського діяча Богдана Гаврилишина. Про це свідчать результати громадського обговорення, яке тривало на офіційному сайті КМДА протягом двох місяців. Про це повідомив заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів. Він наголосив, що до голосування долучилися 955 осіб, з них 769 підтримали ініціативу перейменування.
“Важливо, що більшість киян, які долучилися до голосування, підтримують перейменування вулиці Ванди Василевської на честь Богдана Гаврилишина. І це не дивно, адже вклад Богдана Дмитровича в розвиток української науки, економіки, благодійництва та плекання української молоді нової генерації просто неможливо переоцінити. Він став символом нової України. Завдяки Гаврилишину в Україні було реалізовано десятки різноманітних освітніх і благодійних ініціатив. Він сприяв відновленню в Україні молодіжного руху "Пласт". Хочу наголосити, що перейменування підтримали також дружина громадського діяча Леоніда Петрівна та “Благодійний фонд Богдана Гаврилишина”, - зазначив Володимир Прокопів.
Секретар Київради також наголосив, що вулиця, яку пропонується перейменувати на честь відомого українського економіста, розташована у безпосередній близькості до Міжнародного Інституту Менеджменту, — першої бізнес-школи в СРСР, яку Богдан Гаврилишин заснував ще у 1988 році
Сьогодні, згідно з процедурою, Комісія з питань найменувань повторно розглянула пропозицію та рекомендувала міському голові внести відповідне подання до Київської міської ради. Після розгляду у профільних постійних комісіях Київради, рішення прийматимуть депутати на пленарному засіданні.
 
За матеріалами:  http://kmr.gov.ua/
Перейти до спискуВерсiя для друку