КМДА Київська міська державна адміністрація


13 вересня 2017

Загальноміська колегія щодо підготовки до опалювального сезону 2017-2018рр.

Столична влада виконала практично всі роботи з підготовки міста до зими. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час виїзного засідання колегії Київської міської державної адміністрації щодо стану підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 рр. До колегії долучилися депутати Київської міської ради, начальники відділів та управлінь КМДА, очільник Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олег Гаряга, голів райдержадміністрацій столиці, керівництва ПАТ «Київенерго», представників комунальних підприємств та ЖЕДів столиці, представників правління ОСББ та ЖБК.
«Можу сказати, що зараз ми більш, як на 90 відсотків готові до опалювального сезону. Ще залишився місяць, щоб перевірити стан усіх тепломереж. І це завдання я дав головам всіх районів. І впевнений, що в сезон ми увійдемо зі 100-відсотковою готовністю», – сказав мер столиці.
Київ на 100 відсотків забезпечений запасами вугілля і жодних проблем із його нестачею не повинно бути. Окрім того, виконані енергоефективні заходи на об’єктах водопровідного та каналізаційного господарства.
Водночас Віталій Кличко доручив главам районів перевірити підготовку спецтехніки та інвентарю для прибирання взимку.
Під час обговорення ситуації, що склалася в столиці, звернули увагу керівництва «Київенерго» на низку проблем, які сьогодні виникають із гарячим водопостачанням.
Мер Києва звернувся до керівництва «Київенерго» також вирішити проблему із значною кількістю місць, де не відновлений благоустрій після ліквідації аварійних розриттів. Крім того, акцентувалася увага й на те, щоб при виконанні ремонтних робіт встановлювалися інформаційні щити та огородження задля безпеки мешканців.
Також, під час зустрічі піднімалося питання до представників ЖБК та ОСББ щодо прискорення підготовки будинків до початку опалювального сезону, щоб вчасно отримати відповідні паспорти.
Нині Київ один із лідерів України в питанні енергоефективності.  За словами столичного мера, цього року буде завершено програму встановлення лічильників тепла у будинках і відбудеться перехід на новий етап – встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП).
«Саме це обладнання дозволить ще більш суттєво економити й сплачувати на 30% менше за комунальні послуги», – наголосив Віталій Кличко. Він нагадав, що сьогодні в Києві діють масштабні програми співфінансування ремонтів «70/30%», що дозволяють людям економити до 50% коштів на комунальних послугах.
Зараз у Києві до роботи в осінньо-зимовий період готуються 11,4 тисячі багатоквартирних будинків, 514 дитсадків, 483 школи, 150 лікарень.
 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.