Головна  →  Новини  →  24 липня 2017

Киянам, які вирішать питання заборгованості до 15 серпня, субсидію перепризначать автоматично

Кияни, які користуються субсидією і вирішили свої питання заборгованості або реструктуризації боргу, в серпні отримають автоматичний перерахунок субсидії за період із травня 2017 року. Звертаємо увагу, що для цього споживачам необхідно вирішити питання заборгованості до 15 серпня. Про це йшлося сьогодні під час щотижневого прес-брифінгу керівництва КМДА.
«Із 1 травня 2017 року змінено порядок призначення житлових субсидій (постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 № 300). Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 визначено, що на запити органів соціального захисту виконавці послуг надають інформацію про прострочену заборгованість більше двох місяців. На основі цієї інформації органи соціального захисту приймають рішення щодо призначення або не призначення субсидії. У разі відсутності заборгованості (сплати чи укладення договору реструктуризації) громадянин має право на відновлення субсидії», – про це заявив заступник голови КМДА Микола Поворозник.
За його інформацією, станом на 24.07.2017 року налічується 280 тис. 47 сімей, яким має бути перепризначено субсидію на наступний період із травня 2017 року. Із них – 152 тис. 913 сімей, яким перепризначено субсидію на наступний період із травня 2017 року. Ще 98 тис. 455 родинам відмовлено у перепризначенні субсидії на наступний період із травня 2017 року.
«Усі ці споживачі отримали повідомлення про наявність боргу та відмову в автоматичному перепризначенні субсидії. Зауважу, що кількість боржників зменшилась, адже станом на 1 червня їх було 117 тисяч. Тобто споживачеві, який сплатить борг, субсидію буде перепризначено», – зазначив Микола Поворозник.
Він наголосив, що 13 липня 2017 року Верховною Радою України підтримано внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік», яким заплановане збільшення обсягу субвенції з державного бюджету, передбаченої для міста Києва у Держбюджеті у розмірі 2592,084 млн грн. Це дасть можливість розрахуватися з постачальниками послуг за надані субсидії та пільги у повному обсязі.
«Наполегливо радимо звірити обсяги боргу та сплатити його до 15 серпня. Якщо ви незгодні із наявністю боргу чи його сумою – радимо здійснити звірку у виконавців послуг, – зауважив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. – Якщо ви не знаєте, за яку саме послугу у вас накопичився борг, – звертайтеся до «Центру комунального сервісу» або до управління праці та соціального захисту в своєму районі. Якщо ви володієте інформацією про те, за яку саме послугу у вас борг, то необхідно звернутися до однієї із точок прийому виконавця послуги. Перелік усіх точок прийому виконавців послуг можна знайти на сайті КМДА».
«Гаряча лінія» Шевченківського районного управління праці та соціального захисту: пр. Перемоги, 15, м. Київ,  03056; тел.: 236-14-71, 236-14-75.
Прийом споживачів із питань надання житлово-комунальних послуг та заборгованості: вул. Довженка, 10.
 
За матеріалами: http://kievcity.gov.ua/
 
Перейти до спискуВерсiя для друку