Головна  →  Новини  →  28 квітня 2017

Напередодні Євробачення -2017 підготували до відкриття співочий фонтан та помили пам`ятник Миколі Лисенку

«В межах партнерства з соціально-відповідальними підприємцями працюємо на результат. Це свідчить про закріплення позитивних тенденцій в бажанні приватних структур покращити благоустрій району та столиці, допомагати спільно вирішувати нагальні питанні», - з цих слів розпочав свій виступ голова Шевченківського району Олег Гаряга, відповідаючи на запитання журналістів. «Ми продовжуємо в нашому районі, започатковану добру традицію: мити пам’ятники. Очистили від бруду пам`ятник Тараса Шевченка, трохи згодом до ювілейної річниці створення Центральної ради відбулося миття пам‘ятника її засновникові Михайлові Грушевському. По очищенню пам`ятника Володимира Великого працювала інша структура, але Шевченківська райдержадмністрація допомагала ресурсами. Як і обіцяли, сьогодні – пам`ятник Миколі Лисенку, а також готуємо співочий фонтан до відкриття» - зазначив Олег Олександрович.

Так, сьогодні біля Національної опери відбулась акція «Чистий день», в рамках якої  помили пам‘ятник Миколі Лисенку, а також очистили та підготовили до весняного запуску співочий фонтан, що знаходиться поруч з пам‘ятником на Театральній площі.
Традиційно, організатором акції виступила сервісна компанія «Інвайт» за підтримки голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації та КП УЗН Шевченківського району. Національна опера України ім.Т.Шевченка завжди перебуває у полі зору туристів, які відвідують Україну та Київ, безпосередньо. Тому у партнерській взаємодії районної влади та бізнесу, Театральну площу з її знаковими об`єктами: пам`тником Миколі Лисенку та співочим фонтаном сьогодні причепурили. Столиця має достойно підготуватися до Євробачення-2017, зустріти гостей міста, які завітають на пісенний конкурс на належному рівні.
Всі роботи на Театральній площі були проведені з метою очищення від бруду та миття безпосередньо самого постаменту композитора та майданчика на якому знаходиться весь архітектурний ансамбль, а також повне очищення від бруду, вапняних відкладень та іржі всередині/зовні чаші фонтану.
Як зазначила представник компанії Людмила Малих: «Наша компанія не застосовує ніяких миючих хімічних засобів, лише-вода під високим тиском. Ми за збереження культурної спадщини».
Перейти до спискуВерсiя для друку