КМДА Київська міська державна адміністрація


13 жовтня 2016

З Днем захисника України!

З Днем захисника України!

День захисника України – це головне військове свято нашої молодої країни, що вшановує мужніх, сильних, самовідданих людей, які обрали для себе дуже непросте покликання – захищати Батьківщину. І, на жаль, у сьогоднішній військово-політичній ситуації – це не просто красиві слова, а сурова дійсність.

 
З 2014 року захист Вітчизни став справою всіх українців, а День захисника України – всенародним святом та днем вшанування українських воїнів, які відстоюють незалежність та суверенітет нашої держави у боротьбі з північним агресором. Майже щодня на сході Україні гинуть наші співвітчизники, українські патріоти, відважні воїни.
14 жовтня – День українського козацтва та християнське свято Покрови – невипадково було обрано днем для вшанування українського захисника. Адже за всю історію нашої держави, не існувало важливішого чинника національної чи територіальної консолідації, ніж козацтво. Саме цей феномен допоміг українському етносу вижити в умовах відсутності власної держави та в часи тотального знищення всього національного, самобутнього. І повсякчас Україну та її воїнів-козаків захищала Покрова Пресвятої Богородиці.
Впевнений, це свято зможе об’єднати захисників України різних часів й поколінь: ветеранів Другої Світової війни, ветеранів АТО, учасників бойових дій та її майбутніх воїнів, які народилися вже в незалежній Україні, юних кадетів і курсантів. І наше військо стане одним з найсильніших у світі й ніколи більше на українській землі не проливатиметься кров її синів.
Сподіваємося, що найближчим часом в нашу державу повернеться мир і спокій, прийде процвітання та добробут. Але ми ніколи не забудемо тих, хто віддав своє здоров’я та життя заради незалежності нашої держави, нашої свободи та права на самоідентичність. Низькій уклін вам, захисники України! Ви всі для нас приклад – патріотизму, незламності духу та любові до рідної землі.
Бажаю всім здоров’я, особистого щастя та миру в нашій державі!
Зі святом – Дня захисника України!
 
З повагою
Голова Шевченківської районної
в місті Києві державної адміністрації                                                                  Олег Гаряга

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.