Головна  →  Новини  →  29 вересня 2016

Шевченківські кадети та панянки вшанували пам’ять розстріляних у Бабиному Яру киян

Шевченківські кадети та панянки вшанували пам’ять розстріляних у Бабиному Яру киян

Сьогодні кадети та панянки ліцею-інтернату № 23 разом з керівництвом Шевченківського району та міста вшанували жертв трагедії біля монументу загиблим у Бабиному Яру. Адже  саме 29 вересня, 75 років тому в урочищі Бабин Яр стався один з найстрашніших злочинів проти людства – масові розстріли киян. Серед них були євреї, роми, українці, хворі та старі люди, дуже багато дітей. За два вересневі дні було знищено понад 34 тисячі людей. Ця трагедія не має права бути забутою.

«Ми маємо пам’ятати, що Бабин Яр став трагедію не тільки для тисяч київських євреїв, а й для ромів, українців, хворих, людей поважного віку, маленьких дітей. І найжахливіше, що всі вони прийшли сюди добровільно, сподіваючись на порятунок, а прийшли – на вірну загибель. Ми маємо пам’ятати ті страшні злочини та нікому ніколи не дозволити їх повторити на нашій землі. Світла пам'ять усім, хто лишився в Бабиному яру навічно...» - звернувся до присутніх Олег Гаряга.
У заході також взяли участь директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Олена Фіданян, представники громадських організацій, освітяни, ветерани, свідки та очевидці трагедії у Бабиному Яру. Вони поклали квіти до підніжжя монументу та вшанували пам'ять невинних жертв хвилиною мовчання. Дуже символічним стало те, що на завершення ритуалу пам’яті пішов дрібненький дощ. Тож сьогодні природа теж сумує за розстріляними та закатованими у Бабиному Яру, як сумують мільйони євреїв, ромів, українців.
Перейти до спискуВерсiя для друку