Головна  →  Оголошення  →  1 лютого 2024

Про подання клопотання про присудження Премії Верховної Ради України та Премії Кабінету Міністрів

Премія присуджується особам – громадянам України віком до 35 років, молодіжним та дитячим громадським об’єднанням, які активно сприяли процесам державотворення, захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, розвитку парламентаризму та місцевого самоврядування, досягли значних результатів у вирішенні соціальних і правових питань.

Щороку присуджується десять Премій. Клопотання про присудження Премії подаються до 1 вересня цього року за адресою: 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 5.

Клопотання про присудження Премії можуть подавати центральні органи виконавчої влади, обласні та Київська міська ради, молодіжні та дитячі громадські об’єднання, що мають всеукраїнський статус відповідно до закону. До клопотання додаються:

  • відомості про досягнення особи, молодіжного або дитячого громадського об’єднання, які висуваються на присудження Премії;
  • витяг із рішення відповідно обласної, Київської міської ради, колегії центрального органу виконавчої влади, керівного органу молодіжного або дитячого громадського об’єднання;
  • копія паспорту громадянина України, ідентифікаційний код, контактний телефон та електронна пошта кандидата;
  • копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що підтверджує державну реєстрацію громадського об’єднання (як кандидата на здобуття Премії, так і громадського об’єднання, що висуває кандидатів на здобуття Премії) та копія статуту зазначеного громадського об’єднання;
  • документи, що підтверджують всеукраїнський статус громадського об’єднання, що висуває кандидатів на здобуття Премії.

До клопотання також додається довідка про підтвердження досягнень, що видана:

  • центральними органами виконавчої влади - стосовно осіб, молодіжних або дитячих громадських об’єднань, які активно сприяли процесам державотворення, захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України;
  • комітетами Верховної Ради України - стосовно осіб, молодіжних або дитячих громадських об’єднань, які активно сприяли розвитку парламентаризму;
  • місцевими радами - стосовно осіб, молодіжних або дитячих громадських об’єднань, які активно сприяли розвитку місцевого самоврядування. Довідка про підтвердження досягнень має містити конкретні досягнення громадянина або громадського об’єднання, за які пропонується присудити Премію.

Звертаємо Вашу увагу, що копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що підтверджує державну реєстрацію громадського об’єднання та копію статуту громадського об’єднання необхідно додавати, якщо кандидатом на здобуття Премії є громадське об’єднання, або якщо громадське об’єднання висуває кандидатів на здобуття Премії.

Інформація щодо Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування розміщена на веб-сайті Комітету з питань молоді і спорту http://komsport.rada.gov.ua/news/zakonopr_robota/premii_vru/72626.html.

Контактна особа – Молоканов Юрій Анатолійович (тел. 255-32-99, електронна пошта: [email protected]).


До 22 лютого 2024 року пропозицій щодо кандидатів на присудження Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України. Документи кандидатів мають бути оформлені в установленому порядку відповідно до п. 7 зазначеної постанови Кабінету Міністрів України та надіслані на поштову адресу: вул. Еспланадна 42, каб. 313а, м. Київ, 01601.

Просимо звернути увагу на те, що Премія присуджується за досягнення протягом2023 року (при цьому можуть також враховуватися досягнення кандидата на присудження Преміїза попередні роки).

Щороку присуджується до 20 Премій у розмірі 50 тис. гривень кожна. Премія не присуджується повторно, а також за досягнення, за які особи відзначені державними нагородами.

За більш детальною інформацією переходьте за посиланням: http://surl.li/ppuvq

Додаткова інформація щодо організаційного, інформаційного та технічного забезпечення присудження Премії – за телефоном (044) 284-30-26 (відділ регіональної молодіжної політики та підтримки ініціатив молоді департаменту молодіжної політики).

Перейти до спискуВерсiя для друку