Головна  →  Новини  →  25 серпня 2023

З нагоди відзначення 32-ї річниці Незалежності України відбулось відкриття виставки «Terra Ucrainorum»

З нагоди відзначення 32-ї річниці Незалежності України відбулось відкриття виставки «Terra Ucrainorum»

Сьогодні в Національному заповіднику «Софія Київська» відбулось відкриття виставки «Terra Ucrainorum», присвяченої відзначенню 32-ї річниці Незалежності України. Більше фото за посиланням

На початку святкового заходу очільник Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Поповцев та екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко привітали усіх гостей з Днем Незалежності України.

За сумлінну плідну працю, відповідальне ставлення до виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, активну життєву позицію та з нагоди Дня Незалежності України Олександр Поповцев відзначив грамотами і подяками працівників райдержадміністрації та закладів освіти і культури району.

На виставці «Terra Ucrainorum» представлені карти знаменитих європейських картографів. Перші карти з назвою держави вважаються її «паспортом». Україна твердо вписалась в європейську картографію саме під назвою «Україна» і часто з додатком «Terra Cosaccorym».

На цих картах Україна – це цілісність і сукупність земель, що перейшли під влади козаків – того лицарського стану, який перейняв державність у Русі, тим самим ствердивши, що виключно Україна є спадкоємцем давньої Русі. Карти є не лише географічними, але й політичними та історичними документами, що засвідчують існування України ще з давніх часів. України, яка протягом багатьох віків боролася за свою незалежність, стверджуючи незалежність держави як найвищу цінність та неодмінну умову реалізації свободи та прав своїх громадян.

Наприкінці заходу Музей історичного центру міста Києва презентував двомовне видання книги Мирона Кордуби «Територія і населення України. Географічний і статистичний огляд», здійснивши її переклад з французької мови.

Перейти до спискуВерсiя для друку