Головна  →  Новини  →  26 квітня 2023

У Шевченківському районі вшанували пам’ять жертв катастрофи на Чорнобильській АЕС

У Шевченківському районі вшанували пам’ять жертв катастрофи на Чорнобильській АЕС

26 квітня, з нагоди 37-х роковин Чорнобильської катастрофи на АЕС, очільник Шевченківської райдержадміністрації Олександр Поповцев разом із ліквідаторами, постраждалими внаслідок аварії на ЧАЕС, Протоієреєм Тарасом Мельником, намісником Свято–Михайлівського Золотоверхого монастиря, архієпископом Вишгородським Агапітом, своїми заступниками та представниками громадськості взяли участь у церемонії вшанування пам’яті жертв катастрофи. Фото за посиланням.
 
Опівдні, у Свято-Миколаївському храмі на Татарці відбулась панахида над загиблими, після чого учасники церемонії поклали квіти до Пам’ятного Хреста, який знаходиться на території Меморіального комплексу пам’яті жертв Чорнобиля. Під дзвін дзвонів хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам’ять загиблих.
 
Подвиг пожежників, військовослужбовців, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам'яті українського народу!

Перейти до спискуВерсiя для друку