КМДА Київська міська державна адміністрація


18 листопада 2015

Рада ветеранів Шевченківського району - з новими силами та приймаючи нові виклики!

Рада ветеранів Шевченківського району - з новими силами та приймаючи нові виклики!


18 листопада 2015 року в Київському міському будинку вчителя відбулася звітно - виборча конференція організації ветеранів Шевченківського району міста Києва.
На конференції були присутні 115 делегатів, з яких 21 – учасники бойових дій Другої світової війни.
Головним питанням порядку денного став звіт голови Ради ветеранів Шевченківського району міста Києва Авдеєнка Миколи Дмитровича про проведену роботу за чотири роки (2011-2015 роки).
У його виступі було відмічено, що за останні чотири роки кількість ветеранів нажаль зменшилась до 16 тисяч осіб внаслідок природних причин, пов'язаних з віком, а також низьким соціальним захистом ветеранів та недостатнім рівнем забезпечення охорони здоров'я. Його доповідь також містила детальний звіт та аналіз діяльності районної організації Ради ветеранів та її співпраці з Шевченківською районною в місті Києві державною адміністрацією. Микола Дмитрович відмітив, що не дивлячись на труднощі, які пов'язані з фінансуванням Ради ветеранів, члени громадської організації вдячні районній владі за розуміння та підтримку їх у цей тяжкий для них час.
З привітальним словом до учасників конференції звернувся голова Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олег Олександрович Гаряга. Він зазначив, що одним з пріоритетних завдань, які стоять перед районними органами влади є забезпечення комфортного та пристойного життя ветеранам війни та праці, особам які мають статус дітей війни. Голова району розповів про соціальні та інші довгострокові програми, які будуть реалізовуватися в районі.
Так, у Шевченківському районному Управлінні праці та соціального захисту населення перебуває на обліку 61,3 тис. пенсіонерів для яких працюють два Територіальні центри соціального обслуговування (надання соціальних послуг) №1, №2 та районна Організація Товариства Червоного Хреста, які надають соціальні послуги ветеранам.
На їх обліку перебуває майже 5,5 тис. чол. В свою чергу, на обліку в Раді ветеранів Шевченківського району міста Києва перебуває - 16,2 тис. чоловік.
На 2015 рік було передбачено фінансування діяльності Ради ветеранів в сумі 505,3 тис.грн. за рахунок міської цільової програми «Соціальне партнерство». На сьогоднішній день профінансовано - 405,3 тис. грн.
Крім того, в цьому році надавалася матеріальна допомога Раді ветеранів до Нового Року, Дня Перемоги та надавались продуктові набори.
Проведена робота по забезпеченню Ради ветеранів приладдям для оргтехніки та канцтоварами. Також проводилось обслуговування оргтехніки спеціалістами райдержадміністрації.
Районною владою створені всі необхідні умови для роботи по виконанню статутних завдань, зокрема, Раді ветеранів району надано приміщення за адресою: вул.Коперника,10, площею 335,0 кв.м. Приміщення відремонтовано, забезпечено необхідною оргтехнікою, меблями, телефонним зв’язком.
Крім того організовано роботу 13-ти ветеранських організацій в розрізі мікрорайонів, які також забезпечені приміщеннями, необхідною оргтехнікою та меблями, що дає змогу активу ветеранських організацій працювати з мешканцями району. Всі ветеранські організації звільнені від сплати за оренду приміщень та комунальні послуги.
Районною владою кожен рік проводяться заходи по відзначенню пам’ятних дат і свят приурочених до подій Другої світової війни. При підготовці проектів розпоряджень враховуються пропозиції Ради ветеранів.
Виконання цих програм забезпечить якісно інший рівень життя не тільки ветеранів, але й усіх мешканців району.
Олег Гаряга подякував Миколі Дмитровичу за його активну громадську позицію на посаді голови Ради ветеранів та за співпрацю з районною владою, пообіцявши при цьому своє сприяння у вирішенні будь-яких питань, що турбують дорогих нам ветеранів.
Шляхом відкритого голосування знову було обрано головою Ради ветеранів Шевченківського району у місті Києві Авдеєнка Миколу Дмитровича.
Олег Олександрович також відзначив, що незважаючи на свій поважний вік Микола Дмитрович завжди приймає активну участь у героїко-патріотичному вихованні молоді, діяльності ветеранського руху та громадському житті Шевченківського району столиці. Очільник району побажав йому міцного здоров’я та довгих років життя на другому за рахунком періоді головування Радою ветеранів Шевченківського району столиці.
В свою чергу, Микола Дмитрович подякував присутнім за підтримку та запевнив учасників Пленуму, що знову виправдає висловлену йому довіру на посаді голови Ради ветеранів та з новими силами прийме нові виклики!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.