КМДА Київська міська державна адміністрація


16 вересня 2015

Відбулась нарада з керівниками комунальних підприємств та підрозділів

Відбулась нарада з керівниками комунальних підприємств та підрозділів
16 вересня 2015 року в Шевченківській районній в місті Києві державній адміністрації відбулась нарада з керівниками комунальних підприємств та підрозділів райдержадміністрації під керівництвом голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олега Гаряги.
Про стан підготовки систем опалення житлових будинків всіх форм власності та закладів соціальної сфери до опалювального періоду 2015/2016 доповів начальник Управління житлово – комунального господарства Олександр Даруга. Він зазначив, що житлове господарство району планово готується до опалювального сезону, проводяться перевірки будинків та оформлюються паспорта готовності будинків до опалювального сезону.
Директор КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва» Савченко Дмитро доповів присутнім про стан підготовки обслуговуючих організацій до опалювального сезону. За його словами обслуговуючі організації проводять підготовку систем ЦО житлових будинків комунальної власності до опалювального сезону 2015 – 2016 років.
Про стан роботи ліфтового господарства доповів директор диспетчерської служби Мальцев Олександр Олександрович. Він зазначив, що Комунальним підприємством «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва» обслуговується 1102 ліфти. За справний стан ліфтів та організацію технічного обслуговування ліфтів відповідають 44 механіки та 7 інженерно-технічних працівників служби ліфтів.
З 1102-ох ліфтів відпрацювали граничний термін експлуатації (25 років) 776 ліфтів, з них 679 ліфтів потребують експертного обстеження. Вартість експертного обстеження одного ліфта складає 1642,00 грн. (разом з ПДВ). Службою ліфтів в 2014 році проведено 61 експертне обстеження ліфтів. В 2015 році заплановано провести 50 експертних обстежень ліфті (станом на 14.09.2015 року проведено 36 експертних обстежень ліфтів).
Одночасно, щорічно, проводяться електровимірювальні роботи на 1102 ліфтах. Вартість електровимірювальних робіт одного ліфта складає 143,33 грн. (разом з ПДВ). Станом на вересень 2015 року виконано 270 електровимірювань.
В 2015 році 264 ліфти потребують проведення періодичного технічного огляду, виконано на теперішній час 184 технічних оглядів ліфтів. Вартість одного технічного огляду складає 456,80 грн. (з ПДВ).
В 2015 році по Шевченківському району планується виконати заміну 6 ліфтів за рахунок міського бюджету, на даний час роботи по заміні ліфтів не розпочато.
33 ліфти обладнані GSM зв'язком, ліфти, що не обладнані диспетчерським зв'язком, з 01.06.2015 року переведені на обслуговування Call-центром «ГородОК». Але відповідно до норм ПББЕЛ кожен ліфт повинен бути диспетчеризований. Проведення диспетчеризації ліфтів потребує значних фінансових коштів. Вартість диспетчеризації одного ліфта складає близько 8 тис. грн.
Для обслуговування зазначеного парку ліфтів щомісячно витрачаються на закупівлю механізмів, вузлів, запчастин близько 80-85 тис. гривень, при потребі до 150 тис. грн. (Якщо брати по заводах-виробниках вартість лебідки для ліфта Могилівського заводу складає близько 70 тис. грн. (без ПДВ), а вартість лебідки ЗАТ «Отіс» - 110 тис. грн (без ПДВ). Більшість заводів-виробників ліфтового обладнання знаходяться на території Росії, деякі з них закриті, деякі знаходяться в зоні АТО, деякі за кордоном, однак службою ліфтів своєчасно забезпечується ремонт, технічне обслуговування та максимально оперативне відновлення роботи ліфтового господарства.
Основними причинами виходу з ладу ліфтового обладнання є: порушення правил користування ліфтами мешканцями будинків (65%), морально застаріле обладнання ліфтів (15%), викрадення ліфтового обладнання (котушок електромагнітного гальмівного пристрою, контакторів та іншого обладнання), за поточний рік нанесено збитків службі на суму 255 тис. грн.
Ліфтове господарство Шевченківського району потребує оновлення, в 85% машинних приміщень необхідно провести капітальний ремонт.
Станом на вересень 2015 року середній розмір тарифу на повне технічне обслуговування ліфта, який входить до складової тарифу на послуги з утримання будинків, споруд і прибудинкової території складає 0,3305 грн/м2 без ПДВ. Вартість обслуговування одного базового ліфта складає 434,34 грн. на місяць.
Незважаючи на труднощі, які виникають під час експлуатації та технічного обслуговування ліфтів, простоїв ліфтів більше трьох діб не має, крім випадків планових замін лебідок, редукторів, електродвигунів та інших капітальних ремонтів ліфтів з заміною основних вузлів. Олег Гаряга висловив подяку керівнику диспетчерської служби за відмінне виконання своїх обов’язків.
Начальник відділу оперативного реагування на звернення мешканців Бутенко Роман Сергійович доповів про стан розгляду та закриття звернень громадян, що надходять до КБУ "Контактний центр міста Києва". За його словами Шевченківський район займає 2 місце в рейтингу закриття звернень громадян серед районів столиці.
Заключне слово взяв Олег Гаряга. Він надав відповідні протокольні доручення та наголосив комунальникам прискоритись у підготовці до опалювального сезону.
 
img_4427.jpg
img_4436.jpg
img_4443.jpg
img_4444.jpg
img_4448.jpg
img_4450.jpg



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.