Головна  →  Новини  →  27 березня 2015

Координаційна діяльність сприяє налагодженню ефективної взаємодії між ГО та державними структурами

Координаційна діяльність сприяє налагодженню ефективної взаємодії між ГО та державними структурами

Сьогодні, 26 березня 2015 року в приміщенні Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації відбулося чергове засідання Міжвідомчої координаційної комісії по роботі з сім’ями, члени яких є учасниками антитерористичної операції,  та особами, переміщеними з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та зони проведення антитерористичної операції. Відкрив засідання голова Шевченківської райдержадміністрації Олег Гаряга, акцентуючи увагу на необхідності забезпечення  чіткої взаємодії структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, громадських, благодійних та релігійних організацій, які входять до складу Міжвідомчої комісії з метою виявлення, вивчення потреб та надання допомоги сім'ям загиблих та поранених під час проведення антитерористичної операції.
Начальник Управління праці та  соціального захисту населення Віктор Давиденко доповів, що станом на 25.03.2015 Шевченківським районним військкоматом було мобілізовано 226  осіб, демобілізовано – 38 осіб,  8 мешканців Шевченківського району загинули, в кожній з цих родин без батька залишились діти. Віктор Іванович зупинився  на важливості співпраці з районним військовим комісаріатом з метою отримання оперативної інформації по мешканцям Шевченківського району з числа мобілізованих та учасників АТО.
Також до Управління праці та соціального захисту населення Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації звернулися 126 учасників АТО із заявою про надання щомісячної матеріальної допомоги з оплати житлово-комунальних послуг, відповідно до рішення Київської міської ради від 09 жовтня 2014 року № 271/271 «Про затвердження Порядку надання допомоги киянам-учасникам антитерористичної операції та сім’ям киян, які загинули під час проведення антитерористичної операції».
Перший заступник начальника Управління праці та  соціального захисту населення Тетяна Зінченко  поінформувала присутніх про реєстр учасників АТО з числа мешканців Шевченківського району та порядку призначення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг для сімей учасників АТО та членів сімей загиблих і поранених бійців в результаті АТО.
Крім цього на засіданні були підняті  питання  щодо формування та ведення Реєстру учасників АТО з числа мешканців Шевченківського району, які потребують дороговартісного лікування та протезування та необхідності поінформувати учасників АТО та членів їх сімей про можливість безкоштовної повірки та встановлення індивідуальних засобів обліку водопостачання та водовідведення, електроенергії.
Співзасновник ГО «Київська міська спілка ветеранів АТО» Дмитро Примаченко дав дієві та корисні поради присутнім щодо узгодженості механізму між державними органами та громадськими організаціями та обговорили питання забезпечення тимчасовим житлом в м. Києві учасників АТО, які потребують обстеження, лікування, протезування, оформлення необхідних довідок, документів.
Завершуючи засідання, Олег Олександрович подякував громадським, релігійним  організаціям, за всебічну підтримку бійців в зоні АТО та членів їх сімей. Надав протокольні дорочення щодо вирішення  питання постановки на квартирний облік по пільговій категорії –сім'ї одного загиблого, внаслідок участі в АТО, вирішити соціально-економічні потреби родини бійця, що був поранений в зоні АТО та ін.
Вищезазначені зустрічі підвищують ефективність та  результативність між громадськістю та державними органами влади.

Перейти до спискуВерсiя для друку