КМДА Київська міська державна адміністрація


2 березня 2015

Відбулась Рада директорів підприємств та організацій Шевченківського району

Відбулась Рада директорів підприємств та організацій Шевченківського району

27 лютого 2015 року відбулось чергове виїзне засідання Ради директорів підприємств та організацій Шевченківського району. Посадовці зібралися в приміщенні Державної акціонерної холдингової компанії "Артем" – одному з провідних підприємств машинобудівельної галузі України, широко відомому як в нашій державі, так і в світі. Засідання пройшло під головуванням  Олега Гаряги - очільника Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації.

Відкрив засідання Олег Олексадрович, закцентувавши  увагу на соціально-економічному становищі України та Київа за  січень-лютий  2014 року та зовнішньоекономічну діяльність України. Так, У січні–грудні 2014р. відносно січня–грудня 2013р. індекс промислового виробництва по місту Києву становить 85,7%. Скорочення обсягів продукції відбулось за рахунок:
-  підприємств машинобудування (індекс – 71,5%);
-  з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (84,0%);
-  з виробництва гумових і пластмасових виробів та іншої неметалевої мінеральної продукції (85,6%);
- металургійного виробництва та виробництва готових металевих виробів (85,6%);
- з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності (89,7%);
- з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (92,2%);
-  з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції (96,8%).
Збільшення обсягів промислової продукції спостерігалось :
-у текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів (індекс 102,9%);
- у виготовленні основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів (100,3%).
Заступник голови ШРДА Юрій Миколаєнко доповів про аналіз роботи промислових підприємств Шевченківського району м. Києва за  2014 року, зазначивши, що обсяг  реалізованої  промислової продукції у Шевченківському районі за січень-грудень2014 року становить 8186, 4 млн грн.
Під час засідання також розглядалося питання про заборгованість по сплаті страхових внесків та єдиного соціального внеску підприємствами та установами Шевченківського району м. Києва.
Президент – голова правління ДАХК «Артем» Володимир Коробов поінформував присутніх про перспективи роботи ДАХК «Артем» в 2015 році.
Підсумував результати роботи голова райдержадміністрації району Олег Гаряга
Після засідання,  для керівників промислових підприємств та організацій Шевченківського району була проведена ознайомча екскурсія по підприємству.
На сьогоднішній день компанія здійснює активну інноваційну політику, спеціалісти підприємства постійно працюють над розробкою та освоєнням серійного виробництва нових виробів. Так, ДАХК «Артем» масово виробляє інвалідні візки із електроприводом, що мають підвищені споживчі якості.. Також підприємство виробляє парові стерилізатори, вертикальні підйомники, механізовані висотні автомобільні автостоянки МАС, меблі, військові ракети та може виробляти майже всі металеві та дерев’яні вироби.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.