КМДА Київська міська державна адміністрація


17 грудня 2014

Разом до перемоги!

Разом до перемоги!

12 грудня в спеціалізованій школі № 61 відбувся вже традиційний для Шевченківського району «Чемпіонський урок киянина».
Урок провів дворазовий чемпіон світу,  чемпіон Європи з фехтування, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, голова ОСН «Комітет мікрорайону «Лук'янівський»,  Президент МБО «Асоціація Чемпіонів України, Європи, світу та Олімпійських ігор»  Чиж Юрій Іванович.
Юрій Чиж – почесний громадянин 15 міст світу. Як тренер працював у США, Німеччині, Китаї, Польщі, Туреччині, Угорщині, Південно-Африканській республіці, Йорданії. За всю спортивну кар’єру Юрій Чиж провів 500 тисяч боїв.

На жаль, сьогодні на Чемпіонський урок не зміг завітати заступник голови ШРДА  Юрій Іванович Миколаєнко, який є другом і соратником нашого чемпіона світу. За сприяння Юрія Івановича Миколаєнко вже декілька тижнів поспіль в школах району проходять «Чемпіонські уроки киянина» на яких діти знайомляться з живою легендою спорту, вчаться бути витривалішими та сильнішими духом.

На початку уроку Юрій Чиж зазначив: "Метою нашої спільної ініціативи є виховання у підростаючого покоління розуміння того, що бути здоровим - це, говорячи сучасною мовою,- наймодніший тренд. В усій Європі палити, вживати алкоголь і наркотики вважається, "немодним". Провівши перші уроки в столичних школах, ми побачили, що усі діти виявили неабияку цікавість до нашого заходу. Адже бути чемпіоном - це не лише перемога у змаганнях, це, перш за все, перемога над собою".
 Юрій Іванович із притаманною йому акторською майстерністю розповів про своє життя як героїчну боротьбу із самим собою, про численні злети та падіння, а також досягнення успіху та здобуття поваги в Україні і світі. Окрім традиційної розповіді про свої спортивні здобутки, Юрій Чиж презентував відеокадри із фільму «Молитва за гетьмана Мазепу», де виступив постановником боїв   та  дуже актуальний музичний кліп-звернення «Повертайся живим». Він присвячений бійцям АТО, які, не шкодуючи ані сил, ані своїх життів, боронять нашу країну від агресора.
Наприкіці заходу всі дітлахи передали Юрію Чижу свої малюнки, які чемпіон світу разом з Юрієм Івановичем Миколаєнко відвезуть з іншою допомогою солдатам в зону АТО, щоб підтримати моральний дух наших захисників. Адже напередодні «Чемпіонського уроку» вчителі у школі оголосили про таку акцію. Учні з радістю відгукнулися. Малюнки вражали своєю чуттєвістю, патріотичністю та не по роках дорослими віршами.
По закінченню лекції, всі дітлахи мали змогу задати  свої питання, виграти призи у вікторинах, які проводив Юрій Іванович та сфотографуватися з чемпіоном світу.
«Чемпіонські уроки» — це цілий виховний процес. Де, Юрій Іванович на власному прикладі демонструє прагнення до перемоги. Адже тільки завдяки наполегливій праці можна досягти своєї мети як у спорті так і в житті.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.